• 9
 ≫ 

Mali: Srpska poljoprivreda je jaka, građani ne moraju da brinu

 ≫ 

Ministar finansija istakao da su u zemlji zamrznute cene osnovnih namirnica

  • 9
Siniša Mali Siniša Mali / Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će mladi u junu dobiti po 100 evra u televizijskom gostovanju u emisiji Hit tvit. Istakao je da je srpska poljoprivreda jaka, i poručio da građani Srbije, kada je hrana u pitanju, ne treba da brinu.

- Imamo svega dovoljno. Imali smo pritisak tih 10 dana kada je krenula kriza u Ukrajini, ali samo da razumeju građani koliko se svet promenio. Cena hrane je otišla u nebo, imate i dalje kovid, imate i dalje visoku inflaciju koja vlada najviše u Americi. Nikada veću krizu u svetu niste imali, evo već dve godine.

I pogledajte jednu malu Srbiju. U ostalim zemljama nema ulja, nema brašna, nema hleba. U Austriji prodaju hleb u konzervama, u Italiji 8 evra je hleb, to je 1.000 dinara. I pogledaje situaciju u jednoj maloj Srbiji, mi opet kao država, preuzimamo najveći teret ove krize, pokazujemo odgovornost, u našoj zemlji zamrzli smo cene osnovnih životnih namirnica. Apsolutno imamo svega, građani ne moraju da brinu - kazao je Mali u emisiji.

- Uprkos svemu, naši mladi od 16 godina će 1, 2. i 3. juna po 100 evra dodatnih. To nema veze sa izborima. Obećanje koje dajemo, ispunjavamo - rekao je Mali.

On je izrazio nadu da sukob u Ukrajini neće dugo trajati i istakao da Srbija ima 800.000 tona pšenice u skladištima, a da je tek posejano 620.000 hektara.

- Kukuruza milion tona imamo u skladušta, ulja takođe. Što se Srbije tiče naši građani kada je hrana u pitanju ne treba da brinu, kada je gorivo u pitanju, nabavljamo ga, imaćemo dovoljno, sva skladišta ćemo popuniti i već ih popunjavamo - poručio je Mali.

On je rekao da je država pokazala da građani mogu da se na nju oslone u vreme krize. Naglasio je i da građani Srbije ne moraju da brinu i da su cene osnovnih namirnica - zamrznute.

Video: Pređite što pre na e-fiskalizaciju, ne čekajte poslednji tren

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragacevac

    27. mart 2022 | 23:18

    Ja samo ne znam i samo se pitam...da li mi zivimo u istoj Srbiji...

  • Ajdeee

    27. mart 2022 | 23:03

    Toliko je dobra da uvozimo mljeko u prahu, pasulj, zito, kukuruz, meso, itd itd. Blago nama kad nam je toliko dobro.

  • Ivan

    28. mart 2022 | 00:21

    E kad ti to kazes, onda stvarno pocinjem da brinem...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>