• 1
 ≫ 

Piši, briši: Gigant morao da se izvini, objava o "mirisu ženskih stopala" skupo ih je koštala

 ≫ 

Post, koji je trebalo da promoviše liniju mirisnih proizvoda za negu tela, odmah je izazvao negodovanje na mreži

  • 1
cipele, baletanke, obuća, žena isprobava obuću Foto: Shutterstock

P&G (Procter & Gamble, kompanija u čijem porfoliju su brendovi poput Gillette, Pantene i Fairy) je prinuđen da se izvini nakon što je izazvao gnev objavom na društvenim mrežama u kojoj se tvrdi da ženska stopala mirišu "5 puta gore" od muških.

Originalni post, podeljen na kineskoj platformi WeChat, naišao je na kritike korisnika društvenih medija. Objava, koja je u međuvremenu izbrisana, trebalo je da promoviše liniju mirisnih proizvoda za negu tela.

"Ženska stopala mirišu pet puta gore od muških. Ako ne verujete, pomirišite", navodi se u sada izbrisanoj objavi, prema pisanju kineskog portala SCMP. P&G je podelio objavu 13. marta preko svog zvaničnog naloga na kineskoj društvenoj platformi WeChat.

Post, koji je trebalo da promoviše liniju mirisnih proizvoda za negu tela, odmah je izazvao negodovanje na mreži, a mnogi korisnici platforme su rekli da će bojkotovati kompaniju zbog "seksističke" objave.

Ubrzo, post je postao viralan, pa je hešteg "P&G optužen za vređanje žena" na kineskoj platformi Veibo pregledan 30 miliona puta.

"Iskreno se izvinjavamo zbog neprikladnog sadržaja članka, koji je iskazao nepoštovanje prema ženama", napisala je kompanija na kineskom i dodala da se "P&G uvek zalaže za jednake, tolerantne i poštovane vrednosti. Izbrisali smo ovaj članak i ozbiljno revidirali WeChat nalog".

Video: Njegove ruke su jako skupe: Jednu frizuru pravi po 10 sati i naplati preko 100 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ajs

    29. mart 2022 | 16:09

    Da je bilo obrnuto, nikom nista. Pošto su žene “izvređane” odmah linčovanje!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>