• 0
 ≫ 

Ipak popuštaju? Odbor Tvitera se navodno sastao sa Maskom kako bi razgovarali o ponudi

 ≫ 

Detalji o tome kako je najbogatiji čoveka sveta nameravao da finansira svoju ponudu, koji su objavljeni američkim regulatorima u četvrtak, naterali su Tviterov 11-člani odbor da ozbiljno razmisli o mogućem dogovoru

  • 0
Elon Musk, Ilon Mask, Tesla Gigafactory

Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Upravni odbor Tvitera navodno se sastao sa Ilonom Maskom tokom vikenda, kako bi istražio njegovu ponudu za preuzimanje platforme društvenih medija od 43 milijarde dolara.

Nakon što je šef Tesle prvi put otkrio svoju ponudu, rukovodstvo Tvitera je objavilo takozvanu "pilulu otrova" - strategiju za odbijanje potencijalnog neprijateljskog otkupa.

Mask planira da finansira svoju ponudu uz podršku američkog zajmodavca, banke Morgan Stenli, i drugih finansijskih institucija. Portparol Tvitera odbio je da komentariše izveštaje, piše BBC.

Detalji o tome kako je najbogatiji čoveka sveta nameravao da finansira svoju ponudu, koji su objavljeni američkim regulatorima u četvrtak, naterali su Tviterov 11-člani odbor da ozbiljno razmisli o mogućem dogovoru, navode Rojters, Njujork Tajms i Blumberg - pozivajući se na anonimne izvore.

Mask, koji poseduje više od 9% udela u Tviteru, pripremio je finansijski paket od 46,5 milijardi dolara u okviru svoje ponude - prema regulatornom podnesku. Finansiranje će doći iz kombinacije njegove sopstvene imovine i podrške bankarskog giganta sa Volstrita i drugih firmi.

Izvestan broj akcionara Tvitera je navodno kontaktirao kompaniju, nakon što je Mask objavio plan finansiranja.

Den Ajvs, analitičar investicione firme Wedbush Securities, rekao je da će mnogi investitori gledati na razgovore "kao na početak kraja za Tviter, kao javnu kompaniju, pri čemu je Mask verovatno sada na putu da preuzme kompaniju, osim ako se ne pojavi drugi ponuđač".

Video: Korona iznedrila neke startape, ali šta će biti hit rešenja u narednom periodu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>