• 2

Rojters: Rastu isporuke gasa od Nemačke do Poljske

Gasprom je danas nastavio da snabdeva Evropu prirodnim gasom preko Ukrajine

  • 2
Rat u Ukrajini energija, Bugarska Gasprom, Bulgaria Gazprom Reax

Foto: Tanjug/AP

Protok gasa putem gasovoda Jamal-Evropa, od Nemačke do Poljske, nastavio je da raste jutros, nakon što je Rusija obustavila isporuke Poljskoj i Bugarskoj, pokazali su podaci nemačkog operatera Gaskejd, prenosi Rojters.

Fizički izlazni tokovi na mernoj tački Malnov, na nemačko-poljskoj granici, pokazuju protok gasa iz Nemačke ka Poljskoj u zapremini od 13.191.391 kilovat sati na sat (kwh/h) do 07.00 časova, u odnosu na 12.742.545 kwh/h u ponoć, pokazali su podaci.

Gasprom je saopštio u sredu, 27. aprila, da obustavlja isporuke gasa Bugarskoj i Poljskoj zato što njihove kompanije nisu plaćale gas u rubljama. To je, ujedno, najteži odgovor Kremlja do sada na sankcije koje je uveo Zapad, prenosi Rojters.

Gasprom je danas nastavio da snabdeva Evropu prirodnim gasom preko Ukrajine, u skladu sa zahtevima evropskih potrošača, pokazali su podaci ukrajinskog operatera gasovoda.

Nominacije za ruski gas za Slovačku preko Ukrajine preko granične tačke Velke Kapušan iznosile su 599.036 megavat sati (MWh) danas, što je manje od 601.288 MWh u sredu, pokazali su podaci slovačkog operatera TSO Eustrim.

Protok u Nemačku kroz gasovod Severni tok 1 preko Baltičkog mora iznosio je 72.166.427 MWh jutros, u skladu sa nominacijama i malo se promenio u odnosu na prethodna 24 sata, navodi britanska agencija.

Video: Zavirite na novi terminal beogradskog aerodroma Nikola Tesla

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>