• 0
 ≫ 

Slavko Carić odlazi posle 15 godina iz Erste banke: Za Telegraf je govorio koliko Srbiji treba banaka

 ≫ 

"Dovoljan broj banka za tržište kao što je Srbija jeste četiri - pet velikih", rekao nam je u intervjuu Carić

  • 0
Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste Banke

Foto: Privatna arhiva

Dosadašnji predsednik Izvršnog odbora Erste Banke Slavko Carić napušta tu funkciju, a zameniće ga Jasna Terzić, članica Izvršnog odbora te banke.

"Jasna Terzić, nakon svih neophodnih odobrenja Narodne Banke Srbije, biće imenovana na poziciju predsednice Izvršnog odbora Erste Banke od 1. juna. Slavko Carić, nakon blizu 15 godina uspešnog upravljanja poslovanjem Erste Banke, doneo je odluku da svoju karijeru nastavi izvan Erste Grupe", navodi se u saopštenju.

Pored nove uloge predsednice Izvršnog odbora Erste Banke, Jasna Terzić će nastaviti da bude odgovorna za Sektor poslovanja sa stanovništvom, i privremeno će preuzeti odgovornost za tržište kapitala i poslovanje sa privredom, do imenovanja novog člana za ovaj segment poslovanja.

Jasna Terzić je od oktobra 2005. godine članica Izvršnog odbora Erste Banke.

U saopštenju Erste banke se navodi da je "Jasna Terzić od samog početka vrlo posvećeno radila na modernizaciji bankarskih usluga i unapredjenju odnosa sa klijentima".

"Kao rezultat toga, indeks zadovoljstva klijenata je već godinama medju najvišim na bankarskom tržištu Srbije, a tržišno učešće u segmentu poslovanja sa stanovništvom je preko sedam posto. Pod njenim vođtvom pokrenut je i jedinstveni program 'Korak po korak', namenjen startapima, socijalnim preduzećima i organizacijama civilnog društva koji tradicionalno nisu imali pristup bankarskim proizvodima", ističe se u saopštenju.

Poslovna fiozofija moraće da se menja

Slavko Carić je na poziciji jednog od vodećih bankara u zemlji, govorio i za Telegraf Biznis. 

Pitali smo ga i šta je s kreditima u Srbiji, gde je naša berza... Govorio je da će određen stepen preispitivanja poslovne filozofije biti neophodan posle korone kako za sve privredne subjekte, tako i za regulatore.

"Dovoljan broj banka za tržište kao što je Srbija jeste četiri - pet velikih", rekao nam je u intervjuu.

Pričao nam je kako je korona promenila banke, značaju korporativnih obveznica, ali i tome kako će izgledati svet "dan posle" i da li će digitalizacija ugasiti radna mesta bankara.

Video: Koje banke će biti pobednice promena na tržištu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>