• 0

Mirović dodelio priznanja „Кapija uspeha“ najuspešnijima u turizmu i ugostiteljstvu

Vojvodinu posetilo oko 108.000 turista

  • 0
Igor Mirović uručio priznanje Kapije uspeha

Foto: vojvodina.gov.rs

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas priznanja „Кapija uspeha“, koja tradicionalno, 30. put, dodeljuje Privredna komora Vojvodine za dostignuti kvalitet usluga u turizmu i ugostiteljstvu, poručivši da su ove dve privredne grane veoma važne i perspektivne i da u njima Pokrajina ostvaruje izuzetne rezultate.

- Na ovaj način želimo da najuspešnije u oblastima turizma i ugostiteljstva u Vojvodini nagradimo i istaknemo njihove primere, ali i da podsetimo koliko je ova oblast značajna za Vojvodinu i celu našu zemlju. Ove privredne grane pretrpele su najteži udar u vreme pandemije, ali već u prošloj godini situacija se promenila, pa je turističke destinacije u Vojvodini posetilo blizu 430.000 stranih i domaćih turista - izjavio je predsednik Mirović i dodao da je u istom periodu broj noćenja dostigao milion i sto osamdeset hiljada.

Prema njegovim rečima, još bolji rezultati beleže se u prvom kvartalu ove godine, u kojem je Vojvodinu posetilo oko 108.000 turista, što je za 78 posto više nego u istom periodu prošle godine.

- Nadamo se da će ovaj trend biti nastavljen i u narednim mesecima, bez obzira na globalne okolnosti na koje ne možemo da utičemo, ali ono što možemo jeste da kvalitet turističkih i ugostiteljskih usluga kontinuirano podižemo na viši nivo i podstičemo njihov razvoj, što ćemo činiti i u budućnosti putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Razvojne agencije Vojvodine - rekao je Mirović.

On je podsetio i na bogate resurse kojima Vojvodina raspolaže, poput 750 zaštićenih nepokretnih kulturnih dobara, 130 zaštićenih područja prirode, starog jezgra Sremskih Кarlovaca, brojnih vinarija, od kojih se 115 nalazi samo u Sremu, i drugih kulturnih i turističkih vrednosti.

- Dodelom ′Кapije uspeha′ želimo da odamo priznanje i nagradimo one koji su, uprkos svim ograničenjima i problemima u proteklom periodu, uspeli da se prilagode novim okolnostima i ostvare izvanredne rezultate. Privredna komora Vojvodine, uz podršku Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, energično i ambiciozno nastavlja da pruža podršku razvoju turizma - izjavio je predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

U ime dobitnika na priznanjima je zahvalio Aleksandar Cicmil, predstavnik Promont grupe, u čijem je sastavu „Spa Resort & hotel Fruške terme“ u Vrdniku, koji je dobio priznanje u kategoriji velnes i spa turizma, poručivši da je važno da se zajedničkim snagama nastavi rad na unapređenju turističke ponude i privlačenju još većeg broja turista.

Dobitnici priznanja „Кapija uspeha“ su i „Tamburica fest“ u Novom Sadu, u kategoriji manifestacionog turizma, Vinarija „Fruškogorski vinogradi“ u Banoštoru u kategoriji vinskog turizma, „Кeltsko selo“ u Inđiji u kategoriji kulturno-istorijskog turizma i Restoran „Terasa“ u Petrovaradinu u kategoriji gastroturizma.

Priznanje „Zlatno pero privrede“, koje se dodeljuje za lični doprinos afirmaciji turizma u Vojvodini, pripalo je Draženu Radulovu, novinaru Radio-televizije Vojvodine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>