• 6

Češki mediji pozvali građane da ne kreću na odmor u Istru

I ribari sa severozapada Istre potvrđuju da su meduze gotovo pa potpuno nestale

  • 6
Opatija - biser Jadrana Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić

U češkim medijima poslednjih dana pojavila se vest da su hrvatsku obalu preplavile meduze koje bi mogle da ugroze turističku sezonu, navodi Glas Istre.

Jedan češki magazin otišao je toliko daleko da je naveo kako su plaže u Piranu, Savudriji, Umagu, Poreču, Vrsaru i na celoj italijanskoj obali regije Friuli Venezia Giulia "prekrivene prozirnim želeom". U tom kontekstu istaknuto je da se trenutno ne isplati planirati odmor.

Ta lažna informacija uznemirila je goste iz Češke i Slovačke koji su Turističkoj zajednici Istarske županije počeli da šalju upite. Jedan Slovak tako je kazao da je planirao da dođe na odmor u Istru pa pita je li istinita priča o masovnoj pojavi meduza na jadranskoj obali.

Direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević ističe kako su zbog cele situacije ove nedelje poslali saopštenja češkim i slovačkim medijima "o stvarnom stanju u Jadranu", a u tu su svrhu zatražili i mišljenje struke.

Ivošević pretpostavlja da je neko iz Češke u hrvatskim medijima uočio da su se ribari žalili na masovnu pojavu meduza ove zime i tu vest preneo sa zakašnjenjem, tumačeći to na potpuno pogrešan način.

Napominje kako nema nikakve opasnosti za kupače te da je vest o masovnoj pojavi meduza na istarskoj obali izmišljena. I ribari sa severozapada Istre potvrđuju da su meduze gotovo pa potpuno nestale iz njihe regije, piše Glas Istre.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>