• 2

Vikend kada je Kruzova karijera bila u zenitu: Novi "Top Gan" oborio sve rekorde, zarada ogromna

"Maverick" je treći najveći debi u godini iza dva filma o superherojima

  • 2
tom kruz top gun maverick premijera Foto: Tanjug/AP

Film "Top Gun: Maverick" je doživeo ogroman uspeh na blagajnama bioskopa prethodnog vikenda — postavljajući novi rekord u tom procesu.

Nastavak blokbastera iz 1986. godine, u kojem Tom Kruz ponovo igra svoju najznačajniju ulogu Pita Maverika Mičela, američkog vojnog pilota. Prema proceni Paramount-a, film je već zaradio 156 miliona dolara u Americi, tokom četvorodnevnog Vikenda otvaranja.

Kako piše CNN, tako je ovaj nastavak prestigao "Pirate sa Kariba: Na kraju sveta", koji je 2007. zaradio 153 miliona dolara. 

"Maverick" je definitivno nadmašio očekivanja, a svakako je doneo i svojevrsni, ako i najveći uspeh u Kruzovoj 40-godišnjoj karijeri. Povrh svega toga, "Maverick" je treći najveći debi u godini iza dva filma o superherojima, Marvelovog "Doktor Strejndž u multiverzumu ludila" i "Betmena" (Warner Bros.).

Po svemu sudeći, iako smo u letu kada sezona bioskopa jenjava, ljudi ponovo hrle da gledaju najbolje naslove iz Holivuda, naročito posle perioda pandemije. Što se tiče pozorišta, "Maverick" je još jedan hit koji pomaže industriji da se oporavi nakon dve brutalne godine pandemije, rekao je CNN. "Top Gun: Maverick" je, inače, postigao neverovatnih 96% rezultata na sajtu za recenzije Rotten Tomatoes, a sada ima "utabanu stazu" za još veći uspeh.

Video: Da li naša zemlja postaje digitalna?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saško

    1. jun 2022 | 18:27

    Film nije loš,samo što kod nas je na premijeri u Nišu,Stop-Shop,bilo jedva trećina gledalaca.Bruka!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>