• 2

Evropska komisija: Hrvatska spremna da uvede evro od 2023. godine

Evropska komisija je u današnjem izveštaju o konvergenciji procenjivala i napretke Bugarske, Češke, Mađarske, Poljske, Rumunije i Švedske u procesu pridruživanja Evrozoni

  • 2
pare, novac, evri, euro, evro, kurs evra, berza, grafikon Foto: Shutterstock

Evropska komisija je konstatovala da je Hrvatska spremna da uvede evro od 1. januara 2023. godine i tako postane 20 država članica Evrozone.

Komisija je ocenila da Hrvatska ispunjava četiri nominalna kriterijuma konvergencije i da je njeno zakonodavstvo u potpunosti kompatibilno sa zahtevima Ugovora i Statuta Evropskog sistema centralnih banaka.

- Čestitke za Hrvatsku! Danas je Hrvatska napravila značajan korak napred ka preuzimanju evra kao zajedničke valute - poručila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen a prenosi Tanjug.

Evropska komisija je u današnjem izveštaju o konvergenciji procenjivala i napretke Bugarske, Češke, Mađarske, Poljske, Rumunije i Švedske u procesu pridruživanja Evrozoni.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>