• 14
 ≫ 

Ako ste prodavali nešto preko Limunda, možete da dobijete tužbu: Iz ove firme objašnjavaju o čemu se radi

 ≫ 

Proverom na sajtu NBS, utvrđeno je da je račun za uplatu dugovanja stvaran i pripada ovoj firmi, što znači da se ne radi o lažnom predstavljanju

  • 14
Limundo opomene pred utuženje

Foto-ilustracija: Shutterstock, Limundo.com

Veliki broj građana dobio je mejlove u kojima im firma LimundoGrad, koja je vlasnik platforme za onlajn trgovinu Limundo, šalje opomene pred utuženje zbog, kako se navodi, dugovanja u iznosu od nekoliko desetina do nekoliko hiljada dinara. Mnogi od njih navode da nikada nisu trgovali preko sajta Limundo, a opomenu su ipak dobili. Mnogi su pomislili da se radi o prevari.

Građani su se javljali i Udruženju potrošača Efektiva koje navodi da na mejl dopis, upućen građanima, nije moguće odgovoriti.

"Proverom na sajtu NBS, utvrđeno je da je račun za uplatu dugovanja stvaran i pripada ovoj firmi, što znači da se ne radi o lažnom predstavljanju. Na internetu smo pronašli mejl kontakt ove firme spajalica@limundo.com, na koji smo uputili pitanje o osnovanosti ovakvog načina obraćanja građanima, potraživanja, vremenu nastanka, kao i pitanje zašto do sada nisu preduzimali ništa, s obzirom na to da su neka potraživanja stara po 7-8 godina", navodi Efektiva.

Limundo opomena pred utuženje

Printskrin: Limundo.com

Ovo udruženje savetuje svakoga ko dobije ovakvu opomenu, a u slučaju da smatra da je potraživanje neosnovano, da uputi dopis sa pitanjima iz prethodnog pasusa, radi dobijanja preciznijih informacija o osnovanosti potraživanja.

"Inače, tumačenjem zakona, smatramo da ovakva potraživanja zastarevaju u roku od 3 godine od nastanka", navela je Efektiva.

Limundo: Opomene svima koji su u nedozvoljenom minusu

Danas se na svom Fejsbuk nalogu oglasio i Limundo.com koji je naveo da je danas poslao opomene pred utuženje svim korisnicima koji su u nedozvoljenom minusu duže od šest meseci.

Kako navode, postoji mnogo teorija po internetu, pa će ukratko pojasniti.

"Dugovanja su nastala iz korišćenja portala Limundo.com i Kupindo.com, iz provizija za uspešno završene aukcije, prodaju, promotivne opcije i slično, po aktuelnom cenovniku na dan nastanka zaduženja".

https://pomoc.limundo.com/.../360021770179-Novi-Limundo

https://pomoc.kupindo.com/hc/sr/articles/207458475-Cenovnik

"Napominjemo da su potraživanja dugovanja bez obračunatih zateznih kamata, iako vidimo po internetu da neki pišu da su dobili da "plate s kamatama".

Kako navode, korisnici su i ranije, više puta, obavešteni o nastalom zaduženju, poslednji put u većem obimu krajem septembra prošle godine. Većinom su to "manja" zaduženja, ali je veliki broj članova i bivših članova dobilo obaveštenje, što je i razlog ovolike priče po internetu".

"Očekujemo da će se nastaviti i u narednim danima".

"Svi članovi koji i dalje imaju aktivan Limundo/Kupindo nalog, poreklo zaduženja mogu videti u sekciji "Račun", nakon što se uloguju na svoj nalog.

"Oni kojima je zatvoren ili suspendovan nalog, mogu nam pisati na e-mail spajalica@limundo.com i pojasnićemo za njihov slučaj", navode iz Limunda.

Video: Naručio majicu, dobio haljinu: Ovo su najveći horori onlajn kupovine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemke

    7. jun 2022 | 23:41

    Svašta, ja sam isto dobio dug od 85 dinara, koji sam naravno uplatio da ne bih imao probleme zbog gluposti, ali nikad nista nisam prodao preko Limunda ili Kupinda, čak sta vise od postojanja toga sam samo kupio 3 artikla, kupio i platio proviziju na to i od 2012 godine ga nisam koristio, da bih dobio mail i onda otvorim i vidim da su dodavali neke takse od 10 do 50 dinara kako se njima ćefnulo, i to ko zna kada je to dodato, bez ikakvog obaveštenja do samog utuženja kad su poslali email. Zasto bih ja platio taksu kad kupim nesto od prodavca i uredno platio dostavu? Stvarno ne razumem, ovo moze samo u Srbiji da prodje. Plus da se pojavi dug posle 10 godina niotkuda. Zafalilo im para pa našli rupu u zakonu kako da izmuzu gradjane! Posle uplate i 10 dinara u plusu sam ugasio račun, pa sad nek probaju da dodaju šta god hoće!

  • Rastko

    8. jun 2022 | 07:48

    Nou problem a jel može u rubljama .

  • Ja

    8. jun 2022 | 06:28

    Šalju na mail? A šta ako se taj mail više ne koristi? Ako je vlasnik umro?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>