• 0

Kritike za Hitrou zbog neviđenog kolapsa: "Što se nisu bolje pripremili za toliki broj putnika"

Britiš ervejz, najveća avio-kompanija na aerodromu Hitrou, i drugi prevoznici, otkazali su stotine letova proteklih nedelja

  • 0
hitrou Foto: Shutterstock

Londonski aerodrom Hitrou se izvinio zbog "neprihvatljivog kvaliteta usluga" poslednjih nedelja - dugih redova, kašnjenja u opsluživanju ljudi sa smanjenom mobilnošću i problema sa prtljagom, jer se u poslednja četiri meseca bori s najvećim rastom broja putnika u 40 godina.

Aerodrom, koji je u junu opslužio skoro šest miliona putnika, saopštio je da je brza obnova kapaciteta "veoma izazovna", prenosi Rojters.

Glavni izvršni direktor Hitroua, Džon Holand Kej, naveo je da će se "nadzirati promene u rasporedu letenja koje su avio-kompanije podnele kao odgovor na zahtev vlade da se tokom leta minimiziraju poremećaji za putnike", i da će zatražiti od njih da preduzmu dalje mere ako bude potrebno.

Britanska vlada i Uprava za civilno vazduhoplovstvo zatražili su prošlog meseca od vazduhoplovnog sektora da razmotre letnji red letnja, uključujući dodelu slotova, kako bi podstakli avio-kompanije da ne otkazuju letove.

Britiš ervejz, najveća avio-kompanija na aerodromu Hitrou, i drugi prevoznici, otkazali su stotine letova proteklih nedelja.

Šef Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA), Vili Volš, kritikovao je ovaj aerodrom što se nije bolje pripremio za nagli rast potražnje, navodeći da se ceo lanac ponude avio-sektora zbog toga suočava sa problemima. Uprava Hitroua je saopštila danas da je regrutovanje kadrova započeto još u novembru, i da će se do kraja jula broj osoblja zaduženog za obezbeđenje vratiti na nivoe pre pandemije.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>