• 1

"Toliko je bogata da ima vilu u obliku svog omiljenog broja": Evo koliko Bijonse i Džej Zi zarade po nastupu

Bijonse i Džej Zi su se upoznali oko 2000, a ljubav je osam godina kasnije krunisana brakom

  • 1
Bijonse Beyonce Foto: Profimedia/ Backgrid UK/BACKGRID

Bijonse Nouls-Karter i Džej Zi jedan su od najpoznatijih slavnih parova na svetu. Možda njihov brak nije savršen, ali opstaje: uspeli su da pojedinačno zarade ogromno bogatstvo, ali i da svoje talente potom unovče - zajedno.

U julu 2014. njihovo kombinovano bogatstvo prešlo je granicu od milijardu dolara, a sada - osam godina kasnije - na korak su da ga udvostruče, sa 1,8 milijardi USD neto vrednosti.

Zasebno gledano, američkom reperu pripada milijardu dolara, dok Bijonse akumulira još 500 miliona dolara. Ta suma je dovoljna da ih svrsta na listu 10 najbogatijih slavnih parova na planeti. Zapravo, ako ne računamo parove koji bogatstvo stiču van šoubiznisa, onda su Bijonse i Džej Zi "pobednici".

Bogatiji su od Toma Brejdija i Žizel Bundšen, odnosno od Dejvida i Viktorije Bekam, mada i Britanci mogu da se pohvale enormnom količinom novca na svom računu, o čemu smo nedavno i pisali.

Bijonse i Džej Zi su se upoznali oko 2000, a dve godine kasnije su sarađivali na numeri Boni & Klajd. Lepa pevačica se pojavila kao njegova devojka u spotu i to je potvrdilo spekulacije o mogućoj romansi. Kasnije su svakako sarađivali i na hit singlovima koje je snimila Bijonse, a venčali su se u tajnosti 4. aprila 2008. godine, na ceremoniji bez medija i sa nekolicinom gostiju.

Međutim, Bijonse je u septembru iste godine istakla venčani prsten dizajnerke nakita Lorejn Švarc, vredan 5 miliona dolara, i tada više nije bilo dileme da je par krunisao svoju ljubav brakom.

Od tog trenutka, dvojac je iz godine u godinu sve više zarađivao, u proseku 100 miliona dolara kombinovano: kako od prodaje albuma i turneja, tako i od prodaje robe, raznih poslovnih poduhvata i još mnogo toga. Reper zaradi oko 1,5 miliona dolara po nastupu, dok Bijonse kada je na turneji - po samo jednom nastupu - uzme više od 2 miliona dolara.

Međutim, to nije sav njihov prihod, tu su i brojna ulaganja u biznise i nekretnine. Na primer, udeo Džej Zija u kompaniji

Ostaje da razmotrite svoja ulaganja u poslovanje i nekretnine. Na primer, Džej Zijev udeo u muzičkom servisu Tidal mogao bi da vredi stotine miliona dolara na papiru, dok bi Bijonsina linija odeće takođe mogla da vredi toliko. Takođe, par poseduje izuzetno vredan portfolio nekretnina širom sveta, uključujući luksuzni stan u Njujorku, vilu u okrugu Vestčester u Njujorku i vilu na plaži u Majamiju.

Godine 2008. kupili su impozantnu kuću sa 7 spavaćih soba u ekskluzivnom delu ostrva Indian Creek, u Majamiju, za 8 miliona dolara, a prodali su je 2010. za 9,3 miliona dolara.

Dalje, pevačica poseduje kuću od 2,6 miliona dolara u Nju Orleansu, a Džej Zi luksuzni stan od 10 miliona dolara u Njujorku; kupio ga je 2004. godine za 6,85 miliona dolara. I ne, tu nije kraj. Bijonse je 2017. prodala svoj stan na Menhetnu - za 9,95 miliona dolara, a kupila ga je 2005. godine za 5 miliona dolara.

Iste godine, par je platio 26 miliona dolara za vilu u Hemptonsu pod nazivom Pond House. Takođe su platili 88 miliona dolara za vilu u Bel Eru (Kalifornija), koristeći hipoteku od 52 miliona dolara, za koju plaćaju oko 250.000 dolara mesečno. Imanje poseduje košarkaški teren, garažu za čak 15 automobila, više bazena i neprobojne prozore.

Bijonse i Džej Zi čak poseduju i privatno ostrvo, vredno 4 miliona dolara na Bahamima. Ukupno, procenjena vrednost svih nekretnina koje imaju u SAD iznosi najmanje 150 miliona dolara. Tu ne spadaju imovina iz inostranstva, kao ni ona "skrivena" iza preduzeća sa ograničenom odgovornošću (tzv. LLC).

Inače, jedna korisnica Tvitera je napisala: "Bijonse je toliko bogata da ima vilu u obliku svog omiljenog broja". Poznato je da pevačica obožava taj broj, kaže da je on nevidljiva ruka koja je vodi kroz život. Inače, rođena je 4. septembra, a Džej Zi je rođen 4. decembra.

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    2. avgust 2022 | 14:40

    "u obliku svog omiljenog broja" - А број је римско I, са тачкицама лево и десно?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>