• 0

Kaznili Rajaner sa 760.000 evra: Varao kupce

Rojters javlja da je Rajaner najavio žalbu na, kako navodi, "neosnovanu" kaznu mađarske agencije za zaštitu potrošača

  • 0
Rajaner Ryanair avion Minsk Belorusija

Foto: Tanjug/AP

Mađarska agencija za zaštitu potrošača kaznila je niskotarifnu avio-kompaniju Rajaner sa 300 miliona forinti (765.000 evra) zbog „obmanjivanja kupaca svojim nepoštenim poslovnim praksama”, objavila je ministarka pravde Judit Varga na Fejsbuku.

Nadležni organ je pokrenuo postupak protiv ove avio-kompanije 10. juna zbog sumnje da je na klijente prenela troškove poreza na ekstra dobit, navela je ministarka i dodala da je njeno ministarstvo pratilo proces, prenosi Tanjug.

Varga je ponovila ranije obećanje vlade "da će zaštititi mađarski narod" i pokrenuti postupak zaštite potrošača svaki put kada neka kompanija pokuša da svoje poresko opterećenje na ekstra profit prebaci na potrošače.

„Inflacija i ekonomska situacija u ratnim vremenima zahtevaju od multinacionalnih kompanija koje zarađuju prevelike profite da svojim učešćem doprinesu finansiranju programa ograničenja cena komunalnih usluga i nacionalne odbrane“, napisala je Varga.

Rojters javlja da je Rajaner najavio žalbu na, kako navodi, "neosnovanu" kaznu mađarske agencije za zaštitu potrošača.

"Rajaner... će odmah podneti žalbu na bilo kakvu neosnovanu kaznu mađarske agencije za zaštitu potrošača. Rajaner još nije dobio obaveštenje o kazni. Ako bude potrebno, Rajaner će se žaliti tim povodm sudovima EU", saopštila je avio-kompanija.

Video: Šest migova 29 raspoređenih u dve grupe dočekalo je predsednika Egipta

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>