• 18

Otpušavanje WC šolje trajalo 15 minuta, a koštalo ih 3.400 evra: I u Srbiji umeju da naplate

Oko 15 minuta "profesionalac" se borio sa otčepljivanjem šolje

  • 18
Majstor WC solja Foto: Shutterstock

Usluge vodoinstalatera u Austriji mogu biti veoma skupe, posebno kada se traži pomoć za vikend, ali jedan par iz mesta Telfs dobio je račun od 3.400 evra od kojeg ne može da se "oporavi".

Pošto im se zapušila šolja u toaletu pozvali su vodoinstalatersku službu koju su našli preko interneta. Prema saopštenju policije, oni su se "upecali" na oglas preko interneta "vodoinstalaterske službe za hitne slučajeve".

Ubrzo posle poziva vodoinstalater je i pokucao na vrata, prenosi Tanjug.

Bio je "naoružan" samo jednom spravom, a to je bio gumeni otpušivač, koji gotovo ima svako domaćinstvo.

Oko 15 minuta "profesionalac" se borio sa otčepljivanjem šolje, i uspeo je uspešno da obavi posao, ali je napisao račun na svotu u visini od neverovatnih 3.400 evra.

Pošto su se našli u čudu vlasnici stana su mu platili svotu koju je tražio, ali kada su se "osvestili", otišli su u policiju. Zanimljivo je da je taj par već jednom ovog meseca, za isti problem, platio visoki trocifreni iznos.

Ovaj put podneli su prijavu policiji, koja je pokrenula potragu za vodoinstalaterom čije usluge se bukvalno plaćaju zlatom. Radi se, kako je saopšteno, o osobi koja je govorila nemački sa nemačkim akcentom, koji je tvrdio da je iz Esena.

Inače za krivično delo "materijalno lihvarstvo" austrijski zakon predviđa zatvorsku kaznu do tri godine, a račun u visini od 3.400 evra za 15 minuta otpušavanja šolje svakako nije regularan.

I u Srbiji su usluge vodoinstalatea visoke. Doduše, ne u ovom iznosu, ali se nekoliko građana žalilo našem portalu da su morali da plate drakonski ceh.

Mimo cena za same radove, neki majstori u Srbiji počeli su da naplaćuju i dolazak, odnosno procenu kvara. Ako klijent, nakon izračunate cene, ipak shvati da mu se popravka ne isplati - majstor zadržava pravo da mu svakako naplati dolazak i procenu.

Sve to na kraju ukaluliše se u cenu, pa je tako jedan sugrađanka ovih dana požalio da mu je popravka WC šolje, odnosno otpušavanje izvuklo iz džepa čak 8.000 dinara.

Video: Tara je staru kamp prikolicu pretvorila u san svakog kampera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇧🇪

    9. avgust 2022 | 11:20

    A što ljudi to ne urade i sami jer nije mnogo komplikovano,ko želi da je gospodin mora i da plati.

  • Snežana

    9. avgust 2022 | 12:15

    U zemlji Srbiji kad podjes kod doktora, koji vec prima platu, poneses i u kesi i u koverti,i to je postalo sasvim normalno. Zasto se onda pravi pitanje kada MAJSTOR naplati svoj rad i zasto se njegovo znanje vrednuje manje.

  • 534

    9. avgust 2022 | 12:08

    Mesi za 15 minuta igranja zaradi 200.000 evra. Sledeći put neka sami otpušavaju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>