• 1

Napeto među ministrima EU: Le Mer o novom gasovodu, "teško je nabaviti energente koji nisu ruski"

Španski ministar energetike, Alvaro Nadal, ove nedelje je kritikovao francusko odbijanje da se podrži projekat kojim bi se izgradio treći gasovod

  • 1
bruno le mer

Bruno Le Mer / Foto: acques Witt / Sipa Press / Profimedia

- Francuska bi trebalo da se fokusira na rešavanje predstojećeg izazova u energetskom sektoru jer se zima približava - odgovorio je ministar finansija te zemlje, Bruno le Mer, na pitanje o potencijalnoj izgradnji novog gasovoda preko Pirineja.

- U predstojećem periodu izazov je nabaviti više gasa, nafte i struje iz zemalja koje nisu Rusija. Dakle, pričamo o periodu u narednih nekoliko meseci, nedelja, pa i dana - naveo je Francuz, dodajući da "nije siguran da bi novi gasovod pomogao da se pregura zima".

- Hajde da se fokusiramo na izazove koji su pred nama - naveo je kratko Le Mer na poslovnom forumu Ambrozeti, održanom na severu Italije, preneo je Rojters. On je rekao i da mu oslanjanje na struju i vodonik "deluje više obećavajuće nego gasovod".

Španski ministar energetike, Alvaro Nadal, ove nedelje je kritikovao francusko odbijanje da se podrži projekat kojim bi se izgradio treći gasovod između te dve zemlje, kako bi se smanjio uticaj ruskog gasa na Evropu.

Video: Poznato koliko će struja u Srbiji da poskupi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MrKamenjarac

    4. septembar 2022 | 08:32

    ....E PA TRAZILI STE ,SAD CETE DOBITI ;DVA PREKO TRCEG.....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>