• 20
 ≫ 

Kompanija Maderson otvorila fabriku u Požarevcu: Posao za 900 ljudi

 ≫ 

PKC je u do sada investirao 28,5 miliona evra u Smederevu

  • 20
Aleksandar Vučić Požarevac Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Kompanija PKC Wiring Systems doo, koja je dao internacionalne Maderson grupe, otvorila je u Požarevcu svoj treći pogon u Srbiji, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića.

U ovoj fabrici biće zaposleno 900 ljudi, naveo je on.

Otvaranju prisustvuju i vlasnik Madersona Vivek Čand Sigal, ministarka privrede Anđelka Atanasković i drugi zvaničnici. Kompanija PKC u Srbiji sada ima proizvodne pogone u Ćupriji, Smederevu i Požarevcu.

Fabrike u Požarevcu i Smederevu rade u okviru Slobodne zone Smederevo, s tim da smederevska fabrika zapošljava 2.700 radnika, a novi proizvodni pogon u Požarevcu 850 ljudi.

PKC je u do sada investirao 28,5 miliona evra u Smederevu i još 4,5 miliona evra u braunfild u Požarevcu, gde se nalazi u zakupu dela nekadašnje šećerane.

Kompanija je specijalizovana za proizvodnju kablovskih snopova za industriju komercijalnih vozila, posebno za teške i srednje teške kamione.

PKC posluje u Srbiji od 2014. godine, a Maderson grupa, čiji je ona deo, ima svoje proizvodne pogone u 12 zemalja sveta, uključujući Kinu, SAD, Meksiko, Veliku Britaniju, Brazil, Rusiju i Nemačku.

Kako kaže, fabrika je važna i da bi ljudi počeli da se vraćaju i u svoj Požarevac i u Braničevski okrug. Najavio je i izgradnju Opšte bolnice u Požarevcu i rekao da će se uložiti i u zatvoren bazen.

"Ono što sam vam takođe obećao - uskoro kada se završi projektna dokumentacija, uložićemo 9 miliona evra u zatvoreni bazen. Ići ćemo i u izgradnju Opšte bolnice u Požarevcu, ali moramo još da radimo. moraćemo da uradimo i potpunu rekonstrukciju starog puta do gradišta, kao i mnogo puteva u svim drugim opštinama", rekao je.

"Zima neće biti laka - zbog milion problema koji su zadesili svet. Borićemo se i trudićemo se da vi i vaša deca i stari to što manje ostetite. Razumite težinu pozicije u kojoj se naša Srbija nalazi", rekao je.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    8. septembar 2022 | 15:28

    Ce da se vrate sigurno za minimalac da rade...

  • Bosd

    8. septembar 2022 | 15:57

    Ma gde će iz Beča u Požarevac....više požarevljana ima u Beču nego u Požarevcu😄polako ce austrijanci i da oforme braničevski becirk

  • Lord

    8. septembar 2022 | 15:55

    Strasno,pa ima li nesto drugo osim motanka kablova za minimalac...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>