• 1

Otvoren jedan od najvećih logističkih centara u regionu

Domaća kompanija Transfera uložila 14 miliona evra u objekat površine 30.000 kvadratnih metara kao deo budućeg logističkog parka

  • 1
Otvaranje logističkog centra, kompanija Transfera Foto: Nikola Mihaljević

Domaća kompanija "Transfera" svečano je otvorila jedan od najvećih logističkih centara u regionu, u industrijskoj zoni u Novim Banovcima, nadomak Beograda. Reč je o investiciji vrednoj 14 miliona evra i objektu površine od 30.000 kvadratnih metara, koji je završen za rekordnih devet meseci. U planu kompanije, koja je uposlila više od 360 ljudi, među kojima i 100 mladih inženjera, je nastavak izgradnje logističkog parka, čija je sledeća faza radova predviđena za narednu godinu.

Svečanom otvaranju prisustvovali su Duško Radović, generalni direktor kompanije "Transfera", Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora banke Raiffeisen Srbija i Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije kao i više od 250 gostiju.

Duško Radović, generalni direktor kompanije "Transfera" ovim povodom istakao je da je veoma ponosan na ovu investiciju kojom je otpočelo novo poglavlje u razvoju kompanije.

-U veoma izazovnom periodu koronavirusa i aktuelnih dešavanja koja su uticala na transport i logistiku širom sveta, uspeli smo da u rekordnom roku završimo jedan od najvećih logističkih objekata u regionu. Ponosan sam na činjenicu da je "Transfera" stoprocentno srpska kompanija i da smo za devet godina postojanja postigli uspeh koji nas je pozicionirao kao jednog od lidera na logističkom tržištu Srbije i regiona. U prilog tome govore i ostvareni rezultati. U 2021. godini, imali smo 67 miliona evra prihoda, dok za ovu godinu očekujemo da ćemo se približiti cifri od 100 miliona evra prihoda. Želeo bih da se zahvalim celom timu na naporima uloženim tokom prethodnog perioda, bez kojeg ovi rezultati ne bi bili mogući. Naši planovi ne staju ovde. Cilj nam je nastavak razvoja i širenja poslovanja i na druga tržišta, kao i nastavak izgradnje logističkog parka - izjavio je Radović na ceremoniji svečanog otvaranja.

Otvaranje logističkog centra, kompanija Transfera Foto: Nikola Mihaljević

Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova zahvalio se rukovodstvu "Transfere" što je za otvaranje jednog od najvećih logističkih centara u regionu odabralo opštinu Stara Pazova.

-Pre samo nekoliko meseci, prilikom obilaska radova, ovde je bilo veliko gradilište, a danas vidimo jednu veoma uspešno realizovanu investiciju. Mi, kao rukovodstvo Opštine težimo kontuniranom razvoju privrede, o čemu svedoči i nezaposlenost stanovništva od samo nekoliko procenata, a ova investicija će svakako doprineti da taj procenat bude još niži upravo zbog otvaranja novih radnih mesta. Gospodinu Radoviću čestitam na realizovanoj investiciji i želim mu da svaka naredna godina bude poslovno sve uspešnija - izjavio je Radinović.

Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije istakao je značaj ove investicije za lokalno stanovništvo.

-Višemilionska investicija, van velikih gradova, kao i upošljavanje nekoliko stotina mladih različitih struktura, sa značajnim porastom poslovnih prihoda i potencijalnim širenjem poslovanja i na okolna tržišta, redak je pozitivan primer poslovnog ponašanja. Ovo je u praksi primenjena formula poslovnog uspeha do koga se dolazi kada sa dokazanim privrednikom sarađuju lokalna samouprava i finansijske institucije. Verujem da će ovo biti primer koji će slediti i drugi poslodavci - rekao je Nenezić.

Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke rekao je da je saradnja banke i kompanije "Transfera" jedan od primera kako treba da izgleda odnos partnera koji imaju poverenje jedni u druge, sa vidljivim rezultatima.

-Naša saradnja traje već pune četiri godine i zadovoljstvo je podržavati kompaniju koja zapošljava veliki broj ljudi, aktivnu u brzorastućem sektoru koji beleži sve bolje rezultate. Kada pogledamo ovaj centar i njegovu površinu od 30.000 kvadratnih metara, jasno je da taj sektor donosi mnogo posla i da njegove potrebe kontinuirano rastu - zaključio je Petrović.

Novi logistički centar je opremljen najsofisticiranijom tehnologijom za upravljanje skladišnim operacijama, a kao jedan od prioriteta postavljeno je korišćenje obnovljivih izvora energije. Transfera trenutno ima više od 800 carinskih operacija na dnevnom nivou, a u okviru logističkog centra realizuje se preko 300 carinskih operacija dnevno. U isto vreme, Transfera transportuje oko 350 pošiljki dnevno u međunarodnom transportu. U okviru logističkog centra je i logistika i servis kompanije Comtrade.

Kompanija ima 20 kancelarija u Srbiji, kao i predstavništva u Kini i Italiji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radnik

    12. septembar 2022 | 11:03

    Sve je t lo lepo,sve ste napisali sem onog najvaznijeg,obidjoste glavnu temu ko kisa Kragujevac. Dajte ono sto prosecnog covek u Srbiji najvise interesuje,kolika je plata i da li ima jos slobodnih radnih mesta(mislim na sektor logistike). Brojeve ostavite matematicarima,nama trebaju cinjenice !!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>