• 0

Sedam od 10 Amerikanaca smatra da je ekonomija "loše oblikovana"

Oko 72% građana veruje da zemlja ide u pogrešnom smeru

  • 0
Konobarica napojnica dolari

Foto-ilustracija : Shutterstock, Pixabay

Ogromna većina Amerikanaca nezadovoljna je stanjem u privredi, pokazuje anketa koju je sproveo "AP-NORC Center".

Prema podacima, oko 29% odraslih Amerikanaca kaže da je ekonomija u dobrom stanju, a 71% kaže da izgleda "loše". Takođe je otkriveno da je samo 27 odsto Amerikanaca zadovoljno ekonomskim i političkim upravljanjem administracije predsednika Džoa Bajdena, dok 72 odsto kaže da stvari idu u pogrešnom smeru.

"Popularnost predsednika Džoa Bajdena značajno se poboljšala sa najniže tačke ovog leta, ali i dalje postoji zabrinutost u vezi sa njegovim upravljanjem ekonomijom", primetili su istraživači, komentarišući rezultate istraživanja.

Samo 38% građana SAD odobrava Bajdenovo ekonomsko vođstvo, dok 53% ne odobrava način na koji se nosio sa podivljalom inflacijom. Prema anketama, ogromnu većinu Amerikanaca brinu domaći problemi, a ne pitanja spoljne politike.

Najvećih pet zabrinutosti su: stopa inflacije, koja je skočila na 8,3% u avgustu, stanje privrede i radnih mesta, kontrola oružja, stopa abortusa i rastuće cene benzina.

Anketa je sprovedena među 1.054 odrasle osobe.

Video: Vlada Srbije finansira 80 odsto puta: Počela gradnja deonice auto-puta Bijeljina-Rača

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>