• 0

"Probaj pre nego što kupiš": Poznati lanac "rent a car" kupuje 175.000 električnih vozila

Kompanije za iznajmljivanje automobila naručuju električne automobile kako bi se razlikovale od drugih i poboljšale svoju premium ponudu

  • 0
Električni automobili

Foto: Shutterstock

Hertz Global Holdings Inc., kompanija za iznajmljivanje vozila, pristao je da kupi do 175.000 električnih vozila od General Motors Co tokom narednih pet godina prenosi The Wall street journal.

Kompanije su u utorak saopštile da će Hertz kupovati električna vozila od četiri glavna GM-ova brenda u Severnoj Americi - Chevrolet, Buick, GMC i Cadillac. Prve porudžbine će biti za Chevi Bolt EV, početkom sledeće godine, saopštile su kompanije.

Kompanije za iznajmljivanje automobila naručuju električne automobile kako bi se razlikovale od drugih i poboljšale svoju premium ponudu. Takođe im pomaže da upotpune svoje ekološke, društvene i upravljačke akreditive sa investitorima.

Hertz, posebno, planira da ponudi električne modele u svim svojim poslovnim linijama.

Džef Niman, Hertzov viši potpredsednik operativnih inicijativa, rekao je da je kupovina bila u rasponu od više milijardi dolara.

Velika šansa za proizvođače električnih automobila

Za proizvođače automobila, potražnja kompanija za iznajmljivanje je prilika da isporuče velike narudžbine u trenutku kada pokušavaju da povećaju proizvodnju plug-in automobila.

Prošle godine, Hertz je rekao da će kupiti 100.000 Tesli za svoju flotu, iako se dve kompanije u početku nisu složile oko toga koliko će brzo ta narudžba biti ispunjena.

Kompanija za iznajmljivanje automobila takođe je prošlog proleća pristala da kupi 65.000 električnih automobila od švedskog proizvođača automobila Polestar.

Teslin dogovor, objavljen krajem oktobra, doveo je do porasta akcija proizvođača električnih automobila, gurajući Teslinu procenu iznad granice od bilion dolara.

Iz kompanije za iznajmljivanje automobila saopštili su da planiraju da jedna četvrtina njihovih vozila bude električna do kraja 2024. godine.

-Na aerodromskim lokacijama Herz-a, kompanija je naplaćivala 30 do 35 dolara više dnevno za Teslu od prosečne cene za premium iznajmljivanje - rekao je gospodin Šer, izvršni direktor kompanije.

Prodaja električnih vozila Hertz-u mogla bi pomoći GM-u da postigne ambiciozne prodajne ciljeve koje je naznačio investitorima.

"To je situacija probaj, pre nego što kupiš", istakao je Stiv Karlajl, predsednik GM Severne Amerike, koji se nada će kupci koji iznajme EV kasnije želeti da ga imaju.

Prošlog proleća, GM je snizio Boltovu cenu za oko 6.000 dolara, sprečavajući trend povećanja cena mnogih električnih vozila na tržištu. Rukovodioci GM-a rekli su da žele da ponude pristupačnu opciju za masovno tržište EV kupaca.

Iako kompanije za iznajmljivanje mogu da naplate više za električna vozila, ona takođe obično koštaju više od vozila na gas, što povećava troškove unapred.

Takođe, nedostatak električnih punjača na mnogim lokacijama mogao bi da zakomplikuje iskustvo kupaca, kažu analitičari i rukovodioci.

Video: Brzina i luksuz imaju novo ime - Deus Vayanne: Ovo je izazov austrijskog proizvođača

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>