• 0

Fedeks diže cene usluga: Slanje paketa papreno od sledeće godine

Skok od 7 odsto

  • 0
FedEx Fedeks kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Kompanija FedEx će sledeće godine podići cene ekspresnog i suvozemnog transporta u proseku za 6,9 odsto, saopšteno je iz ove kompanije.

Cene za isporuke teretnjacima biće povećane od 6,9 do 7,9 odsto. To su značajna povećanja u poređenju sa ovogodišnjim cenama.

Prošle nedelje iz kompanije FedEx su upozorili da postoji mogućnost da dođe do globalne recesije, a potražnja za isporukama širom sveta pada.

Akcije kompanije FedEX pale su 21 odsto prošlog petka, što je najveći zabeleženi pad u njenoj istoriji. Do ovakvog pada vrednosti došlo je nakon što je iz kompanije saopšteno da su zarade bile za 500 miliona dolara niže od ciljanih.

Slabljenje globalne ekonomije, posebno u Aziji i Evropi, negativno je uticalo na deo poslovanja ove kompanije koji se bavi ekspresnim isporukama. Iz kompanije je saopšteno da je potražnja za paketima značajno oslabila u poslednjim nedeljama kvartala.

Takođe budžet za kapitalne izdatke u fiskalnoj godini koja se završava u maju 2023. godine biće smanjen za 500 miliona dolara, pa će taj vid potrošnje iznositi 6,3 milijarde dolara.

fedex

Video: Koktel na vrata: Jednostavno rešenje francuskih ugostitelja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>