• 3
 ≫ 

Vučić: "Razmišljamo o novim gasovodima na teritoriji Srbije i naftnim linijama"

 ≫ 

Gasni intekonektor između Bugarske i Srbije trebalo bi da bude gotov naredne godine

  • 3
Aleksandar Vučić

Printskrin: TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Bugarskoj povodom puštanja u rad  gasnog intekonektora Bugarska - Grčka.

Vučić je prilikom svog obraćanja čestitao Bugarskoj i Grčkoj, naglašavajući da je ovaj potez važan i za Srbiju.

On je istakao da se gradi i gasni intekonektor između Bugarske i Srbije, koji bi trebalo da bude gotov naredne godine, dodajući da će se graditi i intekonektor između Srbije i Severne Makedonije.

- Razmišljamo i o drugim projektima, novim gasovodima na teritoriji Srbije i naftnim linijama, jer vidim da se mnogi hvale kako nam čine veliku uslugu pa da i to diverzifikujemo - rekao je Vučić i dodao:

- Imamo milijardu kubnih metara gasa, dve milijarde kupujemo od Rusa i bilo bi idealno još jednu milijardu da kupimo na drugoj strani.

Vučić se zahvalio Evropskoj komisiji na podršci.

- Polovinom sledeće zime imaćemo više izvora gasa - dodao je Vučić.

Predsednik je od predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen zatražio da se zemlje Zapadnog Balkana nađu na listi zemalja EU za finansijsku pomoć kao nadoknadu za ogromne cene koje plaćamo.

- Samo zahvaljujući onome što smo uštedeli moći ćemo da prezimimo - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je Srbija pod velikim pritiskom.

- Mi ćemo ukazivati na pritiske koje trpimo ali i na našu potrebu da budemo deo sveta. Želim da i u najvećoj krizi izvučemo najviše za našu zemlju - rekao je Vučić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasilije

    1. oktobar 2022 | 16:25

    Predsedniče, nadam se da Vi a ni modelator koji odobrava komentare će te moj komentar shvatiti kao doronameran. Sem ako ja nisam glup pa neshvatam da ovo može nekom biti i trn u oko. Cilj ovog komentara je da pokušamo spasiti Srbiju i od gasa i od struje dok ne uradimo dve tri hidroelektrane i rešimo problem i gasa i struje. Šta bi ja uradio. Pod hitno naredio Srbijašumama da izgrade tri savremene peletare Golija, negotinska krajina i Republika Srpska. 50% drveta koji se izvozi ili prodaje privatnim peletarama gde je /cena koštanja120€ a prodaje se 400€/usmeriti tim peletarama. Od onih para sa kojim plaćamo uvoz struje i gasa finansirao bih izgradnju ovoih fabrika ili nekih drugih pa i iz kredita/to se brzo vrati/. SVU tu proizvodnju peleta usmerio isključivo za grejanje onih društvenih objekata koji sada koriste gas ili struju ili SVAKO uvozno gorivo.Neko će reći ugrožavamo gradjane. NE. Toliko se ukrade i otme od ove države i naroda. Što nemože na pelet da se greje škola, obdanište, manje zdrastvene ustanove, opštine, katastri, sudovi........ Dvostruka korist. Pored navedenog stop lopovima. SAMO DOMAĆIN DA KOMANDUJE SA OVIM. nEMOŽEŠ TI PREDSEDNIČE STIĆI SVUD. Pa da vidite kako će da počne komešanje ali će Srbija energetski da stane na noge. Nemora da procveta. Za to vreme upad u Dunav, Drinu i V. moravu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>