• 3

Kikinda će dobiti kvalitetnu pijaću vodu: Najveća investicija u gradu poslednjih decenija

Višedecenijski problem Kikinde sa vodom punom arsena i bora mora da bude rešen, jer bi u suprotnom ovaj grad izgubio zamajac razvoja.

  • 3
Toma

Foto: MGSI

U narednih godinu dana ćemo za građane Kikinde obezbediti čistu pijaću vodu po najvećim standardima Evropske unije i Srbije, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, posle obilaska radova na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda u ovom banatskom gradu.

"Iz tehnološkog ugla ovo je veoma složen projekat i zato smo uključili najkvalitetnije stručnjake iz Nemačke i radimo sa Nemačkom razvojnom bankom KfW. On je u početku koštao 9,6 miliona evra a u međuvremenu su cene svih sirovina porasle ali smo u vladi doneli odluku da kada je ovaj projekat u pitanju, ubrzamo njegovu realizaciju i da nikako ne bude doveden u pitanje", istakao je Momirović.

Dodao je da višedecenijski problem Kikinde sa vodom punom arsena i bora mora da bude rešen, jer bi u suprotnom ovaj grad izgubio zamajac razvoja.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač je istakao da radovi na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda teku dobro i zahvalio Vladi Srbije i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na razumevanju za problem Kikinde sa vodom i pomoći u njegovom rešavanju.

"Ova investicija koja trenutno iznosi 11,4 miliona evra je najveća investicija u poslednjih nekoliko decenija u Kikindi. Siguran sam da ćemo zajedničkim radom obezbediti kvalitetnu vodu za građane Kikinde koja zadovoljava kriterijume kako pravilnika Republike Srbije, tako i kriterijume Evropske unije", rekao je Lukač.

Dodao je da odabrana tehnologija garantuje da će voda i biti takva.

Video: Eskperiment: Da li ima otrovnog metana u pijaćoj vodi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>