• 1

Svaki stanovnik Srbije nakupi bar 7 kg smeća: Ima načina da ga reciklirate

Procena je inače da prosečan stanovnik Srbije mesečno generiše oko 4,6 kg plastičnog, i 2,2 kg papirnog/kartonskog otpada

  • 1
Majk Mišel Foto: Yettel

Yettel je prva mobilna mreža u Srbiji koja koristi isključivo energiju iz obnovljivih izvora, za šta ima potvrdu nadležnih institucija Republike Srbije.

Kompanija je lansirala i Eco bonus, novu digitalnu uslugu, čijom aktivacijom korisnici biraju da se u njihovo ime reciklira 4,6 kg plastičnog i 2,2 kg papirnog/kartonskog tpada na mesečnom nivou.

„U osnovi brenda je balans, a jedna od oblasti na koje ćemo se fokusirati je balans sa prirodom. Želimo da smanjimo negativan uticaj na životnu sredinu i ponudimo korisnicima da urade isto. Naša mreža je 100% zelena, a iz programa reciklaže, u kom smo do sad reciklirali gotovo 350 hiljada uređaja, naučili smo da se korisnici rado uključe kada im ponudite konkretno rešenje“, kaže Majk Mišel, generalni direktor Yettela.

Podsetimo, Mišel je u intervjuu za Telegraf Biznis govorio o značaju ulaganja u održivu energiju. 

Procena je inače da prosečan stanovnik Srbije mesečno generiše oko 4,6 kg plastičnog, i 2,2 kg papirnog/kartonskog otpada (ukupno 6,8 kg).

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    19. oktobar 2022 | 19:18

    Ako vec hoce da pomogne oko reciklaze neka ode malo do dunava i bice mu sve jasno o vemu pricam, inace Srbija je drzava koja jako brine za ekologiju, to se vidi po cestim primerima gde su divlje deponije uz naseljena mesta (50tak metara od kuca) koriste kao drzavne deponije i tu se odvozi sve smece i spaljuje se....a narodu se naplacuje komunalna usluga odvozenja smeca....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>