• 0
 ≫ 

Nigde lepše prirode, ni manje vode: U Akmačićima restrikcije, a meštanima stižu uvećani računi

 ≫ 

Kako da znamo koji deo kada dobija vodu?

  • 0
česma, voda, nestanak vode, kamenac, ribanje, čišćenje Foto: Shutterstock

Meštani novovaroške mesne zajednice koju čini sedam sela, između ostalih i Akmačići, decenijama muku muče bez vode. Kažu da u ovom reonu ima više mleka nego vode.

Dodatno, problem umesto da su rešavali, dodatno su pogoršavali oni koji su povremeno upravljali javnim preduzećem. Danas, došlo se do toga da plaćaju račune, a da vodu nisu ni koristili. I to uvećane račune, saznaje naš portal. 

"Činjenica je da voda u Akmačićima, bar što ja pamtim, nije ispravna dvadeset godina. Problematika javnog seoskog vodovoda je što se istim upravljalo sa raznih adresa, nekada JKP "3. Septembar", nekada udruženja građana, sada ponovo komunalna služba.  Zagađivanje vodoizvorišta Bjelanac je kamen temeljac sadašnje situacije, restriktivnog vodosnabdevanja seoskog stanovništva MZ Akmačići. Upravo tu su zatajile sve nadležne institucije", jada nam se meštanin Ć. M. sela Akmačići, i poljoprivrednik.

Buni, navodi, i to što je na snazi restriktivno vodosnabdevanje, gde se "ne zna kada je čas da baš vaš deo sela dobije vodu".

Račun, ekologija, Nova Varoš Foto: Čitalac Telegrafa

"Za poslednje dve godine, kako sa porodicom živim na selu, račun je došao dva puta i to u avgustu i septembru ove godine. Nije na nama, potrošačima da dostavljamo račune, to nije naša greška, pa da sada moramo skupo da je plaćamo. Naime, račun za septembar mesec kaže da smo kao domaćinstvo potrošili 67m3 vode, pored sve te restrikcije, odnosno nemanja vode. Ponavljam, na računu jasno piše za septembar mesec tekuće godine, a ne retroaktivno za neki duži period", ukazuje on.

Meštani pitaju na koji način posluje preduzeće koje upravlja vodovodom, ali šta zagađuje vodoizvorište Bjelanac?

Kažu da godinama stižu obećanja da će se ove dileme razrešiti, ali na njima se sve završavalo.

Video: Trik sa čašom vode i parčetom papira koji smo svi voleli

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>