• 0
 ≫ 

Na svakom koraku čuje se srpski jezik, a sada očajnički traže vaspitače: Dobijate i novac za obuku

 ≫ 

Izrađen je plan u pet tačaka koji bi trebalo da dovede do većeg broja zainteresovanih za posao vaspitača

  • 0
vrtić Foto: bbc creative

Deficit radne snage oseća se svuda u svetu, pa i u Beču, a određene branše su posebno pogođene: vozači, medicinari, vaspitači, građevinci...

Konkretno sada govorimo o vaspitačima, koji su austrijskoj prestonici i mnogim drugim pokrajinama hitno potrebni.

Grad Beč je iz tog razloga nedavno predstavio novu obrazovnu ofanzivu čiji je cilj da se posao vaspitača učini privlačnijim. Sprovođenjem više mera planirano je da do 2025. godine 2.500 kadrova započne svoje obrazovanje.

- U obdaništu se postavlja kamen temeljac za dalje školovanje. Mere za stalno unapređenje kvaliteta rada u ustanovama su neophodne, a zato nam je potrebno više kadrova - izjavio je Kristof Viderker, član gradskog veća zadužen za obrazovanje.

Izrađen je plan u pet tačaka koji bi trebalo da dovede do većeg broja zainteresovanih za posao vaspitača. Plan podrazumeva, pre svega, marketinške aktivnosti za unapređenje reputacije posla u gradskom i privatnom sektoru, a zatim proširivanje mogućnosti obuke i novčani dodatak za obuku vaspitača u visini od 400 evra mesečno.

Na kraju se fokus stavlja na kadrove koji bi želeli da promene karijeru, a nisu se inicijalno obrazovali za posao vaspitača. Pokazalo se da ljudi koji se kasnije odluče da promene oblast rada, duže ostaju u njoj.

Video: Darko Mirković: Upravljajte sobom, ne vremenom. Rešite se svega što vam krade vreme

-

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>