• 0

Novi generalni direktor Carlsberg Srbija Grupe

Pavel Erankevich imenovan je za novog generalnog direktora Carlsberg Srbija Grupe

  • 0
Pavel Erankevich

Pavel Erankevich generalni direktor Carlsberg Srbija Grupe/ Foto: Carlsberg Srbija

Na ovoj poziciji zamenio je Vladimira Vavu, koji je na tom mestu bio 6 godina.

Pre nego što je postao generalni direktor Carlsberg Srbija Grupe, Pavel Erankevich, bio je na poziciji potpredsednika razvoja komercijalnih i poslovnih operacija Carlsberg grupe za Centralni i Istočni region Evrope. Svoje iskustvo u Carlsbergu započeo je u marketinškom timu Baltika breweries 2006. godine i karijeru je gradio na različitim pozicijama u okviru komercijalnog sektora i razvoja poslovanja u Rusiji, Istočnoj Evropi i izvoznim tržištima.

Od januara 2021. Pavel je bio zadužen za komercijalni sektor i razvoj poslovanja za region centralno istočne Evrope gde je u bliskoj saradnji sa komercijalnim timovima u ovim zemljama radio na razvijanju i jačanju poslovanja. Pod njegovim liderstvom ostvaren je značajan rast premijum brendova (Kronenbourg 1664 Blanc, Somersby, Garage, AFB i Energy segment) i njihovog udela u neto prihodu CEE regiona.

Takođe, učestvovao je u implementaciji digitalizacije i smanjivanju kompleksnosti portfolija u zemljama regiona stvarajući time komparativnu prednost Carlsberga i doprinoseći razvoju Sail 27 strategije. Iskustvo i znanje koje Pavel poseduje biće od izuzetnog značaja na putu Carlsberg Srbija Grupe ka novim uspesima.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>