• 1

"Dan otvorenih vrata" u NTP Novi Sad: Dan uspešnog povezivanja studenata i kompanija članica

Naučno-tehnološkog parka Novi Sad Nebojša Drakulić izjavio je da je "Dan otvorenih vrata" ispunio sva očekivanja i da će ovaj događaj ući u program redovnih dešavanja

  • 1
NTP Novi Sad Foto: Andrej Pap

U Naučno-tehnološkom parku Novi Sad danas je održan "Dan otvorenih vrata" tokom kojeg su, pre svega, studentima, predstavljene tehnološko-razvojne kompanije, članice NTP-a.

- U susret obeležavanju prve godine uspešnog poslovanja NTP-a, organizovali smo najposećeniji događaj do sada, tokom kojeg su studenti imali priliku da sagledaju svoje mogućnosti u brojnim apsektima i da se upoznaju sa projektima kompanija članica NTP-a, a u cilju ostvarivanja potencijalne saradnje - rekao je direktor Naučno-tehnološkog parka Novi Sad Nebojša Drakulić zahvalivši Univerzitetu u Novom Sadu, Fakultetu tehničkih nauka, Prirodno matematičkom fakultetu i Ekonomskom fakultetu na podršci pri realizaciji ovog događaja.

Direktor Drakulić izjavio je da je "Dan otvorenih vrata" ispunio sva očekivanja i da će ovaj događaj ući u program redovnih dešavanja, jer, kako je ocenio, utiče na ispunjavanje misije NTP-a, a to je, prvenstveno, spajanje nauke i privrede.

Veliko interesovanje privukle su prezentacije u okviru kojih je devet kompanija, članica NTP, kao što su – Novelic, Schneider Electric, 3lateral, Syrmia, Norma Group LLC, Lanaco, Vega IT, Continental Automotive Serbia i ZF Serbia, predstavilo svoje aktuelne projekte, kao i njihova razvojna i istraživačka odeljenja, dok su studenti imali priliku da se upoznaju sa mogućnostima za zapošljavanje, stipendiranje, pohađanje stručne prakse, ali i za učešće na projektima koji bi unapredili njihova stečena znanja na fakultetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>