• 0

Bivši ruski ministar finansija podneo ostavku: Šuška se da prelazi u Jandeks

Očekuje se da će preuzeti ulogu u ruskom tehnološkom gigantu Jandeksu

  • 0

Aleksej Kudrin podneo je danas ostavku na mesto šefa Revizorske komore da bi se fokusirao na privatne inicijative, a očekuje se da će preuzeti ulogu u ruskom tehnološkom gigantu Jandeksu.

- Ukupno sam proveo oko 25 godina u javnom sektoru i sada bih voleo da se koncentrišem na velike projekte koji su u vezi sa razvojem privatnih inicijativa, ali koje takođe imaju značajan uticaj na ljude - napisao je Kudrin na svom nalogu na Telegramu.

Novinska agencija RIA izvestila je da bi gornji dom ruskog parlamenta, Savet Federacije, trebalo da razmatra predlog na sednici u sredu, nakon što je Kremlj poslao dokument tražeći da Kudrin bude oslobođen dužnosti šefa Revizorske komore.

Kudrin je bio moćni ministar finansija više od jedne decenije između 2000. i 2011, a prošle sedmice je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarao o budućnosti Jandeksa, rekli su neimenovani izvori za Rojters.

Izvori su rekli da se očekuje da Kudrin preuzme ulogu u kompaniji koja je prošle sedmice najavila moguću sveobuhvatnu reviziju upravljanja.

Jandeks, koji se često naziva "Ruski gugl", dominira među ruskim onlajn pretraživačima, ali trpi sve veće pritiske otkako je Rusija započela "specijalnu vojnu operaciju" u Ukrajini i prodao nekoliko odeljenja koja se vide kao politički osetljiva - kao što su vesti - državnom rivalu VK.

Video: Sankcije su ih ojadile za milijarde ali to njima ne smeta: Deset najbogatijih ruskih oligarha

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>