• 0

Očajnički potez Fokskona: Zaposlenom koji dovede radnika nude 135 evra, ali postoji uslov

Epl je upozorio ranije na kašnjenja u isporuci Ajfona 14 Pro i Ajfona 14 Pro Max

  • 0
Foxconn, tehnološka kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Najveća fabrika Epl uređaja, Fokskon, pojačava napore da zaposli radnike nakon nemira, koji su izbili prošle nedelje u kineskom gradu Džengdžou.

Podsetimo, radnici su se žalili na kovid restrikcije i neisplaćene zaostale zarade. Britanski javni servis je naveo i da su ljudi, koji su uživo prenosili proteste preko interneta, tvrdili da su radnike pretukli policajci.

Jedan zaposleni u Fokskonu rekao je za BBC da je "od tada situacija rešena".

Nakon što se situacija "stišala", kompanija je izašla sa informacijom da će svakog zaposlenog, koji preporuči prijatelja ili člana porodice za posao, dobiti nagradu od 1.000 juana (141 dolara, ili ti 135 evra).

Ali i ovde postoji začkoljica. Ukoliko se novozaposleni zadrži na radnom mestu samo petnaest dana, zaposleni koji ga je preporučio, dobiće samo polovinu nagrade. Ako se radnik zadrži ceo mesec, dobiće celu sumu, navodi britanski servis, na osnovu poruka u koje je imao uvid.

Iako Epl nije izneo podatke o uticaju problema u fabrici u Džengdžouu, upozorio je ranije na kašnjenja u isporuci iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

Video: Kako da se nađu najbolji radnik i najbolji poslodavac? Šta je bolje državni posao ili korporacija?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>