• 0

Poznat ceh koji C&A moraju da plate poveriocima: U igri 185,9 miliona dinara

Ispitno ročište pred Privrednim sudom u Beogradu biće 21. decembra

  • 0
Šoping, kupovina, tržni centar Foto: Shutterstock

Poverioci su prijavili 1,48 milijardi dinara potraživanja od firme C&A Mode u stečaju od čega je stečajni upravnik predložio da bude osporeno 185,9 miliona dinara.

U dokumentu objavljenom na sajtu beogradskog privrednog suda navodi se da je stečajni upravnik predložio da se prizna 258,8 miliona dinara obezbeđenih, i 1,3 milijarde dinara neobezbeđenih potraživanja od te firme.

Kako je utvrdio treba osporiti 185,9 miliona dinara prijavljenih potraživanja. Uprava carine Srbije potražuje 594,6 miliona dinara, a poreska uprava 24 miliona.

Potraživanja od oko 600 miliona dinara imaju firme C&A iz Luksemburga i Austrije.

C&A Moda u stečaju nema udela u kapitalu drugih privrednih subjekata, svojih nekretnina, niti vozila, dok je nad pokretnim stvarima te kompanije uspostavljeno založno pravo banke.

Ispitno ročište pred Privrednim sudom u Beogradu biće 21. decembra.

Podsetimo, Telegraf Biznis prvi je kontaktirao Upravu carine nakon vesti da se modni lanac C&A sprema da napusti tržište Srbije, a nakon što je navodno otkriveno da su skoro sedam godina švercovali kinesku robu.

Kako nam je rečeno u julu ove godine, Uprava carine je prošle godine otkrila zloupotrebe koje su godinama unazad vršene tako što su službenici jedne inostrane modne kompanije zajedno sa službenicima jedne špediterske firme zloupotrebljavali pečate i memorandume ove dve kompanije i oštetili državni budžet samo na osnovu neplaćenih uvoznih dažbina u visini od najmanje 6 miliona evra.

Podsetimo, mesec dana ranije naše tržište je nakon decenije poslovanja napustio i Orsay, o čemu je Telegraf Biznis ekskluzivno pisao.

Video: Prevara za minimum 50 evra: Prodavci u rakove natrpali eksere da im dodaju na težini

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>