• 14
 ≫ 

Potvrđeno pisanje Telegraf Biznisa: Nove cene taksija u Beogradu

 ≫ 

Vožnja po kilometru u prvoj tarifi je 96, u drugoj 125, a u trećoj 192 dinara

  • 14
Taxi, taksi Foto: Shutterstock

Gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić, doneo je odluku o novim cenama taksi usluga u glavnom gradu.

U rešenju objavljenom u gradskom službenom listu, koje je doneto 8. decembra, a primenjuje se od 13. decembra, navodi se da će start po sve tri taksi tarife koštati 270 dinara, a čekanje po času 1.200 dinara.

Podsećamo, Telegraf Biznis je o tome prvi pisao, kada su se vozači taksija zalagali za više cene.

Sastanak je iniciran na dopis Udruženja SITAB, i kako smo pisali sredinom novembra, na osnovu dopisa u koji smo imali uvid, taksisti ističu da su nezadovoljni "sve većim brojem vozila i lica koja su u suprotnosti sa zakonom i bez ovlašćenja nadležnog organa lokalne samouprave vrše prevoz…".

Takođe, traže da budu upoznati sa aktivnostima inspekcije povodom toga.

Vožnja po kilometru u prvoj tarifi je 96, u drugoj 125, a u trećoj 192 dinara.

Precizira se da je tarifa dva u od 22 sata do šest ujutru, i u dane državnih praznika i nedeljom. Ističe se da su taksi prevoznici obavezni su da u taksimetru izbaždare cene utvrđene ovim rešenjem.

Cena taksi prevoza putnika od i ka Aerodromu Nikola Tesla je u rasponu od 2.300 dinara za Novi Beograd, Zemun i Surčin, do 9.900 dinara za pojedine udaljena krajeve gradskih opština Sopot, Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac i Barajevo. U rešenju se navodi da je u cenu taksi prevoza uračunat i prevoz prtljaga " u granicama veličine i nosivosti prostora za prtljag".

O realizaciji rešenja stara se gradski Sekretarijat za javni prevoz. Prethodno rešenje o cenama taksi prevoza bilo je u februaru ove godine.

Video: Ulicama Londona vozi muzički taksi i s njim ne možete da se prevezete gde želite

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taxi

    15. decembar 2022 | 11:12

    Sve sto je lukzuz neka poskupi , ali podici cenu mleka deci sa 12o koliko je receno da je trajna cena na 150 din za litar mleka je sramota.

  • Ana

    15. decembar 2022 | 11:41

    Sto poskupljuju osnovne zivotne namirnice to nikom nista to niko ne komentarise to ne smeta ali kada taksi poskupi e to je smak sveta,pa gospodo draga taksi je luksuz ima gradski prevoz a jesti se mora svaki dan.

  • Tea

    15. decembar 2022 | 11:17

    Moze on da dize cene,to njega ne dotice,ima svoj auto a najvise koriste sluzbene,strada narod koji koristi taxi da ode do lekara.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>