• 0

Veliki posao u trgovini: Prodaje se hrvatski Peveks

Trenutno Pevex ima 2.200 zaposlenih i 27 prodajnih centara

  • 0
Supermarket, prodavnica, hrana, potrošačka korpa kupovina

Foto: Shutterstock

Najveći deoničari hrvatskog trgovinskog lanca Pevex pokrenuli su inicijativu za prodaju svojih udela, piše Jutarnji list, navodeći da je moguća cena 500 miliona evra.

Portal dnevnik.hr saznaje da je kao savetnik za prodaju kompanije izabrana konsultantska firma KPMG, koja bi trebalo da pripremi sve za prikupljanje inicijalnih ponuda potencijalnih investitora.

Tri najveća deoničara Pevex-a, Pavao Vujnovac, Jurica Lovrinčević i Mario Radić, spremni su da prodaju svoje udele u kompaniji koja je proteklih godina prošla put od stečaja do tržišnog lidera u "uradi sam" segmentu.

Trenutno Pevex ima 2.200 zaposlenih, 27 prodajnih centara, a s rastom onlajn prodaje očekuje ove godine prihode od oko 2,7 milijardi kuna (357,5 miliona evra).

Vujnovac, vlasnik Energia naturalis grupe, najveći je deoničar Pevex-a s udelom od 37 posto, dok Lovrinčević, specijalni savetnik ministra privrede i bivši predsednik Uprave Pevex-a drži ukupno 23 posto deonica, lično i preko svoje kompanije Dicentra, navodi se u tekstu.

Zbog savetničke funkcije u Ministarstvu privrede on nije hteo da komentariše potencijalnu prodaju Pevexa, a Jutarnji neslužbeno saznaje da je i on spreman da proda svoje udele.

Video: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>