• 2

Inflacija im jede kućne budžete: 1,9 miliona domaćinstava ne plaća račune na vreme

Od anketiranih, 3,1% je izjavilo da je propustilo plaćanje kredita ili rate na kreditnoj kartici

 • 2
kuća, grejanje Foto: Shutterstock.com

Kako kriza troškova života nastavlja da pritiska britanska domaćinstva, mnoga od njih kasne sa plaćanjem računa, navodi sajt o onlajn podacima The Which?.

Procena je da 1,9 miliona domaćinstava nije uspelo da plati najmanje jednu hipoteku, kiriju, zajam, ratu na kreditnoj kartici i tome slično, tokom prošlog meseca.

Brojka se značajno skočila u odnosu na isti periodu 2021, kada svoje obaveze na vreme nije ispunilo 1,7 miliona domaćinstava, piše RT.

Izveštaj je ukazao i na to da stope propuštenih plaćanja, uglavnom, imaju tendenciju da budu niže uoči perioda praznika i dostižu vrhunac u januaru, kada mnoge porodice moraju da "vrate" svoje božićne troškove.

Takođe, podaci sugerišu da bi moglo doći do značajnog talasa neplaćanja u narednim mesecima, budući da se Velika Britanija nalazi u recesiji, a potrošači će se tek 2023. suočiti sa daljim finansijskim pritiscima.

Što se tiče obaveza koje nisu izmirene, uglavnom je reč o računima za energiju (2,3% domaćinstava), a zatim je tu komunalna taksa (1,9%). Sve u svemu, i veća je verovatnoća da podstanari kasne sa plaćanjem kirije.

Od anketiranih, 3,1% je izjavilo da je propustilo plaćanje kredita ili rate na kreditnoj kartici.

Video: 9 efikasnih načina za uštedu energije na poslu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Stanko

  25. decembar 2022 | 21:05

  Vi se sikirate za engleze a kod nas je opšta beda i katastrofa.

 • Miki

  27. decembar 2022 | 04:10

  Pametni pa ne placaju, jer treba hleba da jedu.

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>