• 9

Konobarica otkrila kako se dovijaju u restoranu: "Koristimo trik s računom ako želimo da što pre odete"

Kakva su vaša iskustva?

  • 9
Konobarica Foto: Pixabay

Rad u restoranu može biti naporan, pogotovo ako imate posla sa zahtevnim mušterijama koje vam posao čine još težim.

Međutim, jedna konobarica sada je otkrila da zapravo postoji trik koji oni koriste kada imaju posla sa stolom s mušterijama koje ne vole, a mogao bi vam pomoći da shvatite jeste li vi problem kada idete van na ručak.

Naime, kako prenosi Mirror, konobarica je objavila viralni video na TikToku u kojem je rekla da unapred ispisuje račun za stolove za koje želi da brzo napuste mesto, umesto da čeka da oni to zatraže.

Obično, kada zatražite račun u restoranu, vaš konobar će otići do svog računara da ga ispiše i dati vam ga, ali ako ga izvuku iz džepa čim ga zatražite, tada možda vam nagoveštava da požurite i odete.

Konobarica, koja objavljuje postove pod korisničkim imenom @tastyriah, podelila je video kako drži račun i napisala: "Kada gosti kažu "mogu li da dobijem račun, ali ja ga izvučem iz džepa jer sam čekala da odete iz mog odeljka".

Mnogi od onih koji su komentarisali video takođe su bili radnici restorana koji su se složili da koriste isti trik kako bi pokušali da nateraju određene goste da brzo odu, iako to obično dolazi s tim da govore da plate "kad god budu spremni" i da nema "žurbe".

@tastyriah #fyp #serverlife #servertok #customerservice ♬ original sound - sissy

"Ostaviću račun ovde pa kad god budete spremni. Suptilno ga ostavim bliže muškarcu da zna da mora da plati”, komentirasa je jedna korisnica, dok je jedan korisnik dodao: "Kažem da nema žurbe kad želim da žure više nego ikada pre.

Ipak, ima i onih koji kažu da nekada predugo čekaju račun i da samo žele da odu odatle.

Kakva su vaša iskustva? Pišite nam u komentarima.

Video: Srbin radi u najstarijem kafiću u Salcburgu: Ovde je Mocart pio kafu, a otkrio je i koju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Starosedelac

    5. januar 2023 | 12:42

    Ja imam suprotnu taktiku. Čim donesu račun odmah platim i onda sedim do mile volje jer ne mogu da me oteraju. Novi koji dolaze plaćaju za sebe a ja i dalje sedim i družimo se ceo dan uz kaficu.

  • Dubravka

    5. januar 2023 | 12:59

    S obzirom kolike su cene u kafićima kao da ste iznajmili krevet u hostelu tako da onda mogu da sedim uz pićence koliko hoću

  • Urke

    5. januar 2023 | 12:55

    Sasvim normalno PORUČIŠ I DOBIJEŠ RAČUN PRE DONETE NARUDŽBINE. VINSKA KARTA KAO I JELOVNIK JE NA STOLU CENE VIDNO OBELEŽENE I SVAKI KONOBAR AUTOMATSKI PRI PORUDŽBINI IZDAJE RAČUN! E sporno je što još mnogo vremena treba da naš narod REDA SE NAUČI. ŽAO MI JE KRITIKUJTE ALI TO VAM JE TO.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>