• 1

Ministar Basta: Srbija ima dobru politiku privlačenja investicija

Ministarstvo privrede završilo je godinu sa 99,3 odsto izvršenja budžeta

  • 1
Rade Basta, ministar privrede RS Foto: Ministarstvo privrede

Ministar privrede Rade Basta poručio je da po pitanju izvršenja budžeta, a time i ispunjenja ugovora koje je u 2022. i ranijih godina Ministarstvo privrede zaključilo sa domaćim i stranim privrednim društvima, postoji najviši stepen uspešnosti.

Investiciona ulaganja u prošloj godini odlikuje unapređena i koordinirana realizacija višegodišnjih investicionih projekata, dodao je Basta.

Izlazeći neretko u susret privrednicima kroz primenu različitih instrumenata pomoći, pažljivim upravljanjem, procenom očekivane dinamike ispunjenja obaveza, kao i fleksibilnim pristupom, Ministarstvo privrede doprinelo je osnaživanju srpske privrede.

U 2022. godini, kao godini punoj izazova i teškoća, ne samo zbog rasta cena sirovina, gotovih proizvoda i cena energenata, već i zbog poremećaja i kašnjenja u čitavim lanicima snabdevanja, Ministarstvo privrede postiglo je najviši stepen ispunjenja obaveza u okviru višegodišnjih investicionih projekata koji se odnose na zapošljavanje i otvaranje novih fabrika, odnosno proširenje delatnosti novim proizvodnim linijama.

Ministarstvo privrede završilo je godinu sa 99,3 odsto izvršenja budžeta.

To znači da je u toku ugovorene fazne realizacije investicija, od 127 privrednika, čak 122 ispunilo svoje ugovorne obaveze faznog zapošljavanja i ulaganja od skoro 90 milijardi dinara u opremu, mašine i proizvodne pogone prema utvrđenoj ugovornoj dinamici.

Naša zemlja je dokazala da je lider u privlačenju investicija i to će ostati i u narednom periodu, ne samo zbog atraktivnosti svog investicionog ambijenta, već i zbog ukupne političke i ekonomske stabilnosti Republike Srbije, poručio je Basta.

Ministarstvo privrede nastojaće da svim snagama i u 2023. godini opravda status odgovorne ugovorne strane domaćim i stranim ulagačima i postigne visok stepen izvršenja budžeta i ukupnih ugovornih obaveza.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Evo ga

    10. januar 2023 | 16:06

    Da se kladimo,sledeća objava je ....Ministar poželeo građanima srećnu Srpsku novu godinu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>