• 31
 ≫ 

Radnica tvrdi da je radila bez pauze u popularnom kafiću i da joj nije dat sav novac: Oglasila se i Kafeterija

 ≫ 

Kako devojka navodi, nije isplaćena za svoj rad, a imala je neprijatno isksutvo sa menadžerkom pre godinu dana

  • 31
Konobar, restoran, kafana, kafa, Kafeterija

Foto: Pixabay, tiktok.com/@tinolinaaaaa

Devojka Hristina Stanisav, koja se na TikToku potpisuje kao "tinolinaaaaa", objavila je dva snimka na profilu, objašnjavajući svoje iskustvo sa menadžerkom u jednom od lokala poznatog lanca "Kafeterija" u gradu. Proverili smo i drugu stranu priče.

Kako je navela, radila je u lokalu kod nekadašnjeg Doma sindikata, a sve je kulminiralo u danu kada je obavljala duplu smenu.

- Radila sam kao konobar prvu smenu, drugu kao šanker. Nisam imala nijednu pauzu u prvoj smeni. Nakon toga dolazi druga smena, bio je event, gužva.. Ja šank poznajem perfektno... prošao je već neki dvanaesti sat kako sam bez pauze, do toaleta sam jednom otišla... dolazi moja menadžerka i kaže 'izvini, je l' možeš da se ubrzaš malo' - priča Hristina.

Devojka ne krije da ju je ovo pitanje izrevoltiralo, pa ju je upitala "kako to misli da se ubrza?". Objašnjava da joj je u tom trenutku menadžerka rekla da "tako sa njom ne može da razgovara" i fizički izbacila iz šanka.

 

@tinolinaaaaa #kafeterija #fyp #prevara #foryoupage #foryou ♬ original sound - Hristina Stanisav922

 

Hristina navodi da je pomenuta menadžerka bila neprijatna prema celom kolektivu. Navela je i da je radila preko Omladinske zadruge, ali da još uvek nije isplaćena.

U drugom video snimku objašnjava da je menadžerku taj dan pitala kada će biti isplaćena i gde je njen bakšiš.

- Ja ne znam gde je tvoj bakšiš, to nema veze sa mnom, a što se tiče isplate, dogovorićemo se - ispričala je Hristina da je ovako glasio odgovor menadžerke.

Kako se može videti u objavljenom snimku, dalja polemika oko isplate se nastavila i na Whatsapp-u, gde joj je menadžerka navodno napisala sledeće: "Hristina pronašla sam evidenciju, šest dana si radila. S tim što prva dva dana nemaš novčanu nadoknadu jer nisi prošla probni rad, a takođe izostaje i za poslednji dan jer si bila prinudno udaljena sa radnog mesta usled kršenja radne discipline".

Telegraf Biznis kontaktirao je lanac kafića zbog ove situacije, a rečeno nam je da su nakon snimka kontaktirali devojku i obavili razgovor sa pomenutom menadžerkom.

U Kafateriji obavljeni sastanci

Njihov odgovor prenosimo u celosti:

"Kao kompanija koja već gotovo devet godina posluje i zapošljava više stotina radnika, jedan od prioriteta nam je poštovanje i kolegijalnost, kao i sigurnost svih naših zaposlenih u svakom smislu.

Video koji se pojavio sa bivšom zaposlenom, koja je imala loše iskustvo sa menadžerkom pre godinu dana nas je iznenadio, ali i naveo da dodatno unapredimo poziciju zaposlenih i ukažemo im da je naša HR služba u svakom trenutku na raspolaganju za rešavanje bilo kakvog nesporazuma, kao i sankcionisanje neodgovornog ponašanja zaposlenog na kojoj god on poziciji radio.

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana obavili smo sastanke sa menadžerkom pomenutog objekta, kao i sa bivšom zaposlenom, utvrdili izvor problema koji je nastao između njih dve i zajedno smo otklonili sve nesuglasice.

Važno nam je da istaknemo da podržavamo to što je Hristina podelila svoje iskustvo na društvenim mrežama, jer je transparentno i iskreno poslovanje naš cilj. Kao što imamo niz benefita za zaposlene, koji uključuju dodatne edukacije, bebi fond, brojne bonuse i nagrade ne zaboravljamo da su najvažniji benefit i motivacija da se svako od naših radnika dobro oseća dok obavlja svoj posao i nastojaćemo da tako bude i ubuduće".

Video: Kruna Gavović: Zaposleni treba da ima tretman kao klijent, a to je - najbolji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    12. januar 2023 | 15:40

    Nista novo i posle se strucnjaci pitaju zasto nam deca odlaze!!!!!!

  • radnica

    12. januar 2023 | 15:53

    Kafeterija je poznata po zlostavljanju, izrabljivanju i ucenjivanju radnika.

  • pera

    12. januar 2023 | 15:54

    Strasno koliko su bezobrazni!!! Dusu bi nekom uzeli! Nije to samo u kafeteriji..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>