• 3

Kragujevac jača tim za strateške projekte, Selaković savetnik za investicije

Prema našim informacijama, jača se tim koji će raditi na investicijama i strateškim projektima

  • 3
Marko Selaković, Kragujevac Foto-kolaž: Shutterstock, Privatna arhiva

Kragujevac kao četvrti grad po veličini u Srbiji, pored statusa zdravstvenog, obrazovnog i privrednog centra, postao je pravosudni i informatički centar kome gravitira više od dva miliona ljudi. U njemu slede i ogromne investicije, a jedna od strateških jeste između ostalih i pogon Stelantisa.

Kako saznajemo, zbog toga se i širi tim koji će o tome da vodi računa. Naime, Marko Selaković, dosadašnji rukovodilac kancelarije Privredne komore Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima biće savetnik gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića.

On će, prema našim informacijama raditi na investicijama i strateškim projektima. 

"Kragujevac je moj rodni grad i uvek i svuda sa ponosom ističem da sam Kragujevčanin po rođenju i opredeljenju. Naravno da sam na raspolaganju da pomognem mom gradu, iako me profesionalne obaveze vezuju za Dubai i Emirate. Rado ću se odazvati pozivu da o tome razgovaramo. Svi Kragujevčani, gde god se nalazili u svetu, treba da pomognu da kolevka srpske industrije ostvari svoj puni potencijal, i postane konkurentan na svetskom nivou u domenima inovacija, naprednih tehnologija, investicija, nauke i održivog razvoja", rekao je Selaković ovim povodom za Telegraf Biznis.

Selaković, koji je završio svoju misiju kao predstavnik PKS u Dubaiju, govorio je za naš portal o tome kako će izgledati svet i Srbija u ovoj 2023. godini. 

Inače, Grad Kragujevac evidentno radi na tome da ojača tim koji ga razvija i predstavlja u zemlji i svetu, jer su i dva dosadašnja pomoćnika gradonačelnika ostali u timu kao savetnici.

Video: U selu Ramaća kopao se opal i izvozio u Nemačku: Traktori se voze putevima od poludragog kamenja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D R

    13. januar 2023 | 13:32

    Jedan od najboljih ljudi koje je Kragujevac dao. Kad bi se u grad iz te generacije (40-45 godina, kada imaju iskustvo a mogu još mnogo da daju) vratili Selak, Cmilja, Mitraševići, Dženopoljac i drugi koji su se dokazali u svetu, grad bi mogao da krene napred. Bojim se ipak da su glib i blato preduboki čak i za ljude koji su svoje znanje i veštine dokazali na globalnom nivou i da neće moći da preplivaju sve rupe koje postoje. Da sam na Selakovom mestu, ne znam da li bih prihvatao ovo. Prijateljski savet: da dobro odmeri i razmisli ima li živaca za ono što ga čeka ako prihvati.

  • iskreno

    12. januar 2023 | 16:17

    Rupe u svakoj ulici, svako peto ulicno svetlo radi, semafori godinama na nekim raskrsnicama ne rade, a ti kao ulazes u nesto?

  • Đorđe

    13. januar 2023 | 09:36

    Ne može jedan čovek kog dovedete da uradi ništa,problem je jer nema pravila i sistema...a ovi u Kg počeli da na zelenim površinama između i pored stambenih zgrada da daju investitorima da dižu lokale...čista korupcija..đtako da Marko živ bio ne prihvataj to,iscediće te i šutnuti čim se budeš usprotivio i zalagao za zdravorazumske predloge...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>