• 2

Gazprom isporučio 24 miliona kubnih metara gasa u Evropu preko Ukrajine

Tranzitna linija preko Sudže ostaje jedina ruta kojom ruski gas dolazi do zemalja zapadne i centralne Evrope

  • 2
gas, evropa Foto: shutterstock.com

Ruska naftna kompanija Gazprom saopštila je danas da isporučuje 24,4 miliona kubnih metara gasa u Evropu preko pumpne stanice za gas Sudža u Ukrajini.

- Gazprom isporučuje ruski gas kroz ukrajinsku Teritoriju u količini koja je dogovorena sa Ukrajinom, a koja je danas iznosila 24,4 miliona kubnih metara. Ukrajinska strana odbila je isporuke preko rute Sohranovke - saopšteno je iz Gazproma, prenosi TASS.

Tranzitna linija preko Sudže ostaje jedina ruta kojom ruski gas dolazi do zemalja zapadne i centralne Evrope, nakon što je isporuka preko Severnog toka potpuno zaustavljena.

Ukrajinski energetski operateri su u maju najavili da će ugasiti isporuku gasa ka Evropi preko rute Sohranovke zbog toga što navodno nisu mogli da kontrolišu gasnu stanicu Novopskov u Luganskoj oblasti, prenosi TASS.

Nemačka kompanija "Gas za Evropu", koja je bila podružnica "Nord Stream 2 AG", prestala je da postoji od 1. januara 2023. godine, objavio je portal T-online, pozivajući se na izvod iz trgovinskog registra.

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>