• 0
 ≫ 

Otkriven najmoćniji ruski brend: Nema veze sa naftom, a premašio je i Ferari

 ≫ 

Ova institucija je lane zadržala 16. mesto u rejtingu najjačih svetskih brendova

  • 0
Saint Petersburg Sankt Petersburg / Foto: Shutterstock

Ruska državna banka Sber (ranije Sberbank) zadržala je poziciju jedne od najjačih svetskih finansijskih institucija u 2022. i bila je najvredniji brend u Rusiji lane, prema godišnjem rejtingu Brand Finance Global 500.

Uprkos tome što je bio na meti zapadnih sankcija, Sber je zadržao poziciju među 200 najvrednijih globalnih brendova, zauzevši 163. mesto i 16. mesto u rejtingu najjačih svetskih brendova.

Prema Brand Finance-u, čak i u trenutnoj situaciji, "ruski kreditor nastavlja da pokazuje snažne finansijske rezultate i održava poverenje kupaca, što mu je omogućilo da ostane među najvrednijim svetskim brendovima".

Ruski bankarski i tehnološki gigant, koji ima bazu korisnika od više od 100 miliona ljudi, nastavlja da razvija digitalni ekosistem za svoje raznovrsne usluge koje prevazilaze bankarstvo, a uključuju e-trgovinu i logistiku, telemedicinu i striming.

Prošle godine, Sber je proglašen za najjači brend u Evropi u svim industrijama, prestigavši tako Ferari u klasifikaciji snage brenda na Brand Finance Global 500 rang listi.

Podsećamo, najveća ruska banka planira i da pokrene poslovanje na Krimu.

Video: Šta je SWIFT i kako funkcioniše najzaštićeniji sistem međunarodnog bankarskog poslovanja?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>