• 0

"Nema više mesta da praštamo dug": Srbijagas otpisao potraživanja

Nadzorni odbor doneo je i odluku o usvajanju rezervisanja za sudske sporove

  • 0
Natural gas gasovod

Foto: Shutterstock

Srbijagas doneo je odluku, na sednici Nadzornog odbora, o otpisu i isknjižavanju zastarelih potraživanja i obaveza iz evidencije u poslovnim knjigama preduzeća sa stanjem sa kraja novembra.

Sa sednice Nadzornog odbora Srbijagasa je poručeno da to javno preduzeće nema više prostora da oprašta dugove svojim kupcima.

Predsednik Nadzornog odbora Muamer Redžović, u vezi sa procenom rizika naplate potraživanja, istakao je da u otežanim uslovima poslovanja, kada se ima u vidu to da sve obaveze moraju da se plate, Srbijagas nema više prostora da oprašta dugove svojim kupcima.

On je dodao da cilj preduzeća mora da bude da se otpis potraživanja u narednom peridu svede na najmanju moguću meru.

Nadzorni odbor doneo je i odluku o usvajanju rezervisanja za sudske sporove.

Na sednici je usvojen Izveštaj o proceni rizika naplate kratkoročnih potraživanja i plasmana, odnosno o njihovom vrednovanju, kao i Izvešta o vrednovanju dugoročnih finansijskih plasmana i dugoročnih potraživanja na kraju godine.

Nadzorni odbor usvojio je i Izveštaj stručne komisije u vezi sa sagledavanjem odstupanja tržišnih vrednosti nekretnina, postrojenja, opreme i investicionih nekretnina i nematerijalne imovine u odnosu na njihovu knjigovodstvenu vrednost.

Video: Bajatović: U toku 2023. će biti još manjih poskupljenja cene gasa

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari