• 5
 ≫ 

Zdravko Pevec ne da svojoj nekadašnjoj firmi da promeni ime u Pevex: "Razbaštinili su me i obespravili"

 ≫ 

Za mene to znači da i dalje mogu slobodno da komuniciram da PEVEX nema zaštićen nijedan žig PEVEX

  • 5
Zdravko Pevec Printskrin: Youtube/ JaTRGOVAC

Zdravko Pevec, nekadašnji vlasnik lanca trgovina koji se sada zove Pevex, poslao je medijima saopštenje za javnost, u kojem tvrdi da mu je Upravni sud dao za pravo i da se Pevex, prema sudskoj odluci, više ne sme zvati Pevex.

"Veoma sam zadovoljan i presrećan ovom najnovijom odlukom. Nova godina za mene je započela odlično. Dobio sam još jednu pravosudnu bitku koja mi daje snagu da ispravim nepravde koje su mi nanesene, da vratim imovinu i ono najvažnije, da sperem ljagu sa svog imena", poručio je Zdravko Pevec.

"Sve je jasnije da su me brojni, a ne samo navedena trojka, razbaštinili i obespravili, da je stečajni upravnik za budzašto isporučio moju firmu novim vlasnicima. To im nije bilo dovoljno pa su nastavili da budu krajnje bahati i drski, koristeći se mojim imenom, mojom reputacijom i mojom poslovnom tradicijom", dodao je.

"Nije čudo što je prvo na moju stranu stao Državni zavod za intelektualnu svojinu, a sad i Upravni sud. Pa nisu oni toliko naivni. Samo zamislite da nekom pametnjakoviću dođe na um da u Sjedinjenim Državama pokuša da, pored Koca Kole, zaštititi ime Koka Kolex. Pametnom dosta, ali očito ne i onima iz novog PEVEX-a koji se i dalje kite tuđim perjem i koji žele preprodajom moje kompanije višestruko da zarade i potom da se izgube. E neće im to proći", navodi nekadašnji vlasnik lanca trgovina.

"Medijskim pritiskom žele da stvore privid da je reč o čistim poslovima, ali pri tome ne govore da žele da prodaju "PEVEX" po 30 puta višoj ceni od knjigovodstvene vrednosti. Uz sve to tako bi se domogli ogromnog nepripadajućeg novca, jer domogli su je se za svega tridesetak miliona evra, a sad traže pola milijarde", tvrdi Zdravko Pevec.

"Da sve bude još apsurdnije, oni su znali šta kupuju za siću, jer moja je firma pre stečaja vredela 4 milijarde kuna! "Kupili" su Pevec za sitniš i znali su da on vredi višestruko više i sad tu nečasnu rabotu žele papreno da naplate. Cena od pola milijarde evra zapravo je pravi pokazatelj koliko je "Pevec" vredro pre nego što ga je stečajni upravnik "raskrčmio" i jeftino isporučio na tacni ekipi. Teško će im to proći, pa makar se zvali Vujnovac, Lovrinčević, Radić...", dodao je.

"Mislili su da će žalbom Upravnom sudu uspeti u naumu da bez posledica koriste ime PEVEX, ali grdo su se prevarili. Odbijen je predlog PEVEX-a da tužba koju su pokrenuli protiv rešenja Državnog zavoda za intelektualnu svojinu, kojim je poništen njihov žig PEVEX Z20190554. Sud je tako odlučio da rešenje Zavoda za intelektualnu svojinu i dalje ima pun učinak i to bez obzira na to što je protiv tog rešenja PEVEX pokrenuo Upravni spor. Za mene to znači da i dalje mogu slobodno da komuniciram da PEVEX nema zaštićen nijedan žig PEVEX", tvrdi Zdravko Pevec.

"Meni je veoma drago bilo da pročitam i izjave iz PEVEX-a po kojima su oni spremni i da razgovaraju sa mnom, da žele da se dogovore. Manje sam bio srećan načinom na koji to rade i sugestijama "da mi žele sve najbolje u poslovanju kako bih im vratio dug". Uz to su mi poručili i da su spremni na razgovore i mirno rešavanje sudskih sporova, njih 25 koliko su ih oni nabrojali, ali po pravosudnim sudskim rešenjima", poručio je.

"Svi oni su me naterali da danas vodim raznih skoro 50 sporova, od čega 25 sudskih s 20 advokata širom Hrvatske. Mogu da se pohavlim, dosta uspešno. Sve su mi uzeli, no čast, moral i poštenje oduzeti mi ne mogu. A ni snagu i volju da se borim za pravdu, za imovinu, za pravo na svoje ime", zaključio je.

U vezi ovog saopštenje "Index" je poslao upit Pevexu, a njihov odgovor objaviće kada ga dobiju.

Video: Specijalan trenutak na Čolinom koncertu: Zapevao pesmu svojim ćerkama, njima se oči napunile suzama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    27. januar 2023 | 23:18

    А личи мало на певца, јел де?

  • Bezimeni

    28. januar 2023 | 06:07

    Nažalost od 1991 pa do danas u Hrvatskoj se baskari najveći mogući ološ .Kada su novinari pitali Tuđmana za kradju 'odgovor je bio 'pa Jeli to o stalo u Hrvatskoj .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>