• 6
 ≫ 

Da li vam je ovo poznato? Kurirska služba izgubila pošiljku vrednu 2.000 evra i neće odgovarati

 ≫ 

Kristofer nije platio potpisanu isporuku te nema pravo na finansijsku nadoknadu

  • 6
Dostava, pošta, paketi Foto: Shutterstock

Kada je Kristofer Kuk uzeo 20 funti (oko 22 evra) sa bankomata prošlog aprila, nije ni slutio da će mu ista novčanica doneti 2.000 funti (oko 2.300 evra), ili je bar trebalo.

Naime, Kuk je primetio da njegova novčanica ima dve vijugave linijice na vratu Kraljice Elizabete. To je moglo da znači samo dve stvari - ili je u pitanju lažna novčanica ili jako redak kolekcionarski primerak.

Lokalna akcionarska firma potvrdila je da je zaista u pitanju greška prilikom štampanja i da bi za ovu novčanicu mogao da zaradi i do 2.000 funti.

Kako se u međuvremenu nijedna aukcija takvog tipa nije održavala u njegovom gradu, sedamdesetpetogodišnji deka odlučio je da ne čeka i da novčanicu pošalje u 14 kilometara dalji grad preko kurirske službe.

Međutim, novčanica nikada nije stigla na svoje odredište piše Daily Mail. Iz službe su mu rekli da se paket zagubio i da ne mogu da ga nađu, a kako Kristofer nije platio potpisanu isporuku, nema pravo na finansijsku nadoknadu.

I on je samo jedan od desetine hiljada ljudi koji su u nekoliko prethodnih meseci izrazili nezadovoljstvo prema najvećoj kurirskoj službi u Velikoj Britaniji.

Evri je u novembru je proglašena za najgoru firmu za dostavu, na osnovu ankete u kojoj je učestvovalo više od 8.000 ljudi.

Situacija je postala toliko loša da je poslanica laburista Kerolin Haris čak pitala da li premijer treba da "preduzme mere" protiv Evrija nakon što je primila više od 40.000 pritužbi.

Ofcom, regulator, kaže da sprovodi reviziju čitavog sektora isporuke nakon što su pritužbe porasle za 40 odsto prošle godine.

Video: Prevara za minimum 50 evra: Prodavci u rakove natrpali eksere da im dodaju na težini

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    1. februar 2023 | 23:18

    Naše kurirska službe ne gube robu, ali je zato toliko uništavaju da se ponekad pitam: da li igraju fudbal sa paketima?

  • Ezra

    1. februar 2023 | 22:23

    Oa bas ta da se zagubi i brrrre

  • Mile

    1. februar 2023 | 23:43

    Ja sam našao nešto što mi treba a nije skupo na amazonu. Ali je daleko i isporuka je skupa. Pa ako ima nekoga ko bi išao na letovanje ili poslovno ili ako ima naših koji seku šume tamo u Amazon da mi donese ja ću mu platiti za pivu i prtljag u avijonu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>