• 0

Skoro 13.000 ofšor kompanija nisu objavile krajnje vlasništvo nad imovinom: Preti im zabrana prodaje zemljišta

Samo 19.510 od ukupno 32.440 registrovanih organizacija u inostranstvu proglasilo svojim stvarnim vlasnicima

  • 0
Little St. James in the U.S. Virgin Islands, pedofilsko ostvro Epstein, Dzefri epstajn Printskrin: Youtube/NBC News

Skoro 13.000 ofšor kompanija koje drže imovinu u Velikoj Britaniji nije proglasilo svoje krajnje vlasnike i sada bi mogle da se souče sa kaznama i zabranom prodaje zemljišta, rečeno je iz vlade piše Guardian.

Martin Kalanan, ministar privrede, pohvalio je uvođenje novog registra vlasnika imovine u Velikoj Britaniji u inostranstvu, rekavši da je bio "od neprocenjive vrednosti za poreske službe, donoseći transparentnost u neprozirne ofšor fondove koji se često koriste za prikrivanje imovine u poreske svrhe".

On je takođe podvukao otkriće da je Dr Ruja Ignatova, poznatija kao "Kriptokvin", jedna od najtraženijih od strane FBI-ja, otkrivena kao vlasnica dve imovine u Velikoj Britaniji preko kompanije "Guernsey".

Prema podacima registra zemljišta, to uključuje imovinu od 1.9 miliona funti u Kensingtonu.

Kalanan je rekao da samo 19.510 od ukupno 32.440 registrovanih organizacija u inostranstvu proglasilo svojim stvarnim vlasnicima, što znači da otprilike 40 odsto ili skoro 13.000 to nije učinilo.

- Ne postoji mesto na kojem kriminalci i korumpirana elita mogu da se sakriju. Koristićemo sve alate, ukuljučujući kazne i restrikcije da razbijemo strane kompanije koje se nisu prijavile - istakao je Kalanan s obzirom da je 31. januar bio krajnji rok za kompanije da se registruju.

On je dodao i da se neregistrovanim inostranim kompanijama sada automatski odbija da registruju vlansištvo nad bilo kojim novim zemljištem i bilo koji britanski kupac neće moći da prenese svoje vlasništvo na tapiju bilo koje imovine kupljene od neusklađenih organizacija.

Otprilike tri četvrtine kompanija koje su registrovale svoje krajnje vlasnike se nalaze u pet jurisdikcija : Devičanska ostrva, Džerzi, ostrvo Man, Guernsey i Luksemburg.

Video: Bata je 90 bio mladi direktor IT giganta gde i još radi: Otkriva razliku velikih firmi od propalih

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>