• 1

Panamera ima startnu cenu od 148.000 dolara: Kako je nov model ponuđen za 18.000?

Netačne informacije su objavljene 30. januara

  • 1
Porše Panamera Porše Panamera / Foto: Momenol Images/Matthias Hautekiet / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potencijalni kupci automobila u Kini otkrili su da je onlajn oglas za luksuzni sportski automobil bio "previše dobar da bi bio istinit".

Zastupništvo Porsche-a u gradu Jinčuan ponudilo je potpuno novo vozilo za 124.000 juana (18.300 dolara). Dakle, to je samo delić onoga koliko inače košta.

Panamera ima početnu cenu od 148.000 dolara.

Ovakav oglas je, naravno, privukao stotine potencijalnih kupaca koji su požurili da ga kupe, a portparol nemačkog proizvođača rekao je za BBC da je oglas "sadržao ozbiljnu grešku u navedenoj maloprodajnoj ceni", koja je odmah uklonjena.

"Pošto je bilo samo jedno vozilo na lageru, u skladu sa procesom prodaje, Porsche Centre Yinchuan je komunicirao sa prvim kupcem koji je izvršio onlajn refundiranu naknadu za rezervaciju i pregovarao o prihvatljivom ishodu", dodali su.

Salon je takođe kontaktirao "svakog ponuđača pojedinačno i objasnio situaciju uz izvinjenje", navodi se. Netačne informacije su objavljene 30. januara i kupcima koji su platili rezervaciju od 911 juana - vraćen je novac.

Incident je, naime, izazvao pometnju na kineskim društvenim mrežama. Neki su pomislili da je ovaj potez načinjen sa namerom, odnosno da je u pitanju "dobro sprovedena" promotivna strategija.

Takođe je sugerisano da je kompanija bila "neodgovorna" i da je, na kraju, trebalo da ispoštuje ponudu snižene cene. Jedan korisnik društvenih medija tvrdio je da je bio prva osoba koja je pokušala da kupi automobil, ali je otkazao svoju porudžbinu kada su mu rekli pravu cenu.

Porše je počeo da prodaje automobile u kontinentalnoj Kini pre više od dve decenije, a poslednjih godina kompanija je proširila svoj uticaj u drugoj po veličini svetskoj ekonomiji otvaranjem novih predstavništva.

Tako je Kina sada najveće pojedinačno tržište Poršea na globalnom nivou, sa ukupnom prodajom od 6,2 milijarde dolara u prvih šest meseci prošle godine.

Video: Nagradna igra Uzmi račun i pobedi od ponoći preko aplikacije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>