"Čast za konobara": Treba li bakšiš da bude obavezni deo fiskalnog računa? (ANKETA)
≫
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
petar
Ako je obavezno, onda to nije baksis. To je onda kao taksa -plata-kelnera i to moze da bude OK a ako ste zadovoljni servisom na vama je da ostavite ako hocete i koliko ocete. U americi je to obavezno jer to je njihova jedina plata, oni zive od tog sto dodate na total racuna.
Vitez Koja
Meni se čini da država hoće da forsira ovo, jer će i na to naplaćivati pdv, jer ovako taj prihod nije oporezovan.Moramo se pobuniti protiv tog idiotizama i dodatne pljačke.
Danka
Zar on ne dobija platu? Ko meni daje bakšiš u firmi?