• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oko 2 miliona friteza na vruć vazduh povučeno zbog opasnosti od požara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cosori je primio 205 prijava da su se friteze zapalile, gorele, topile, pregrejale i dimile

  • 0
Air fryer

Foto: Shutterstock

Oko 2 miliona friteza na vruć vazduh (air frayer) brenda "Cosori" povučeno je u Americi zbog izveštaja o požarima i opekotinama, saopštila je ove nedelje Komiisija za bezbednost potrošačkih proizvoda  (CPSC) piše britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Problem se javlja sa konekcijom žica u fritezi koje mogu da se pregreju, što predstavlja opasnost od požara naveo je CPSC.

U Kanadi je povučeno oko 250.000 ovih friteza, dok je u Meksiku opozvano oko 21.000 proizvoda.

Cosori je primio 205 prijava da su se friteze zapalile, gorele, topile, pregrejale i dimile. Uključujući 10 prijava u vezi sa manjim incidentom i površinskim opekotinama, i 23 o manjoj materijalnoj šteti.

Popularna kompanija za proizvodnju kuhinjskih aparata, koja je u vlasništvu Vesync-a, sa sedištem u Šenzenu u Kini, rekla je da su svi njeni proizvodi "rigorozno i rutinski testitrani radi bezbednosti potrošača i da su u potpunosti u skladu sa utvrđenim industrijskim standardima".

- Cosori je posvećen bezbednosti onih koji koriste i vole naše proizvode i  iskreno se izvinjavamo svima zbog bilo kojih neprijatnosti - rekla je kompanija u svom saopštenju.

Takođe, zamolili su kupce da odmah prestanu da koriste friteze i da na sajtu recall.cosori.com podnesu zahtev za zamenu po svom izboru.

Kupci moraju da pošalju fotografiju opozvanog proizvoda, ali im nije potreban račun da bi ispunili uslove.

Friteze, koje koštaju između 70 dolara (oko 70 evra) i 130 dolara (oko 120 evra), prodavane su u popularnim prodavnicama i onlajn sajtovima, uključujući Best Buy, Target, Amazon i Walmart od juna 2018. do decembra 2022. godine, saopštio je CPSC.

Opoziv se odnosi na modele u veličinama od 3,7 litara (3,5 litara) i 5,8 litara (5,48 litara).

Video: Da li biste dali 4 prosečne srpske plate za kauč koji se pretvara u mrtvački sanduk?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari