• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povlačenje više od 2 miliona friteza iz prodaje: Prijavljivani incidenti s opekotinama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cosori je primio 205 prijava da su se friteze zapalile, gorele, topile, pregrejale i dimile

  • 0
air fryer Foto: Shutterstock

Oko dva miliona Cosori friteza je povučeno u SAD, zbog izveštaja o požarima i opekotinama, saopštila je ove nedelje američka Komisija za bezbednost potrošačkih proizvoda (CPSC).

Problem je nastao zbog žičane veze u fritezama, koja se može pregrejati, što predstavlja opasnost od požara. Shodno tome, povučeno je i oko 250.000 friteza u Kanadi i 21.000 u Meksiku.

Cosori je primio 205 prijava da su se friteze zapalile, gorele, topile, pregrejale i dimile. To uključuje 10 incidenata lakših, površinskih opekotina i 23 izveštaja o manjoj materijalnoj šteti, saopštio je CPSC, a navodi BBC.

"Posle detaljne istrage, utvrdili smo da u izuzetno retkim okolnostima, zatvoreni konektori za presovanje u povučenim fritezama - koji su odgovorni za uspostavljanje električnih veza između određenih žica - mogu da se pregreju, da predstavljaju opasnost od požara i opekotina", navodi se u saopštenju.

Popularna kompanija za proizvodnju kuhinjskih aparata - koja je u vlasništvu Vesync sa sedištem u Šenženu (Kina) - rekla je da su "svi njeni proizvodi rigorozno i rutinski testirani na bezbednost potrošača i da su u potpunosti u skladu sa utvrđenim industrijskim standardima".

Friteze, koje koštaju između 70 i 130 dolara, prodavane su u popularnim prodavnicama i na onlajn sajtovima, uključujući Best Buy, Target, Amazon i Volmart, od juna 2018. pa sve do decembra 2022. godine.

Video: Štednja energenata, čista energija su najaktuelnije teme u Nemačkoj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>