• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodatnih 5 miliona evra za kupovinu stanova za izbeglice: Kako konkurisati?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najviša cena koju država može da plati je 1.800 evra bez pdv-a, po metru kvadratnom za stambenu jedinicu

  • 1

Republika Srbija i Komesarijat za izbeglice i migracije objavio je izmene konkursa za kupovinu stanova namanjenih zbrinjavanju izbeglica sa prostora SFRJ na teritoriji Beograda od fizičkih i pravnih lica, na osnovu kojih će otkup stambenih jedinice biti omogućen po tržišnim cenama.

- Srbija u okviru regionalnog stambenog projekta obezbedila dodatnih pet miliona evra bespovratnih donatorskih sredstava za ove namene, kako bi na tržištu kupila stambene jedinice po tržišnim cenama, s tim što je najviša cena koju može država da plati 1.800 evra bez pdv-a, po metru kvadratnom za stambenu jedinicu - rekla je za Tanjug rukovodilac Grupe za imovinsko-pravne poslove u Komesarijatu za izbeglice i migracije Olivera Nikolić.

Kako je navela, na konkurs koji će trajati do 1. aprila, mogu da se jave i fizička i pravna lica, koja imaju u vlasništvu stambenu jedinicu na teritoriji grada Beograda.

- Na sajtu Komesarijata za izbeglice i migracije jedinice za upravljanje projektom Republičke direkcije za imovine kao i Povereništva grada Beograda može se naći javni poziv, gde potencijalni ponuđači mogu da vide detaljnije informacije o javnom pozivu - rekla je Nikolić.

Ističe da zainteresovani ponuđači sa sajta mogu da "skinu" obrazac i detaljno obaveštenje o uslovima konkursa, odnosno o karakteristikama stana i uslovima koje moraju da ispune.

Mogu se javiti i na brojeve telefona komisije koja sprovodi konkurs za kupovinu - 065 2009 056 i 065 2009 234.

- Konkursom će biti rešeni problemi najugroženijih izbeglica za koje je utvrđeno da ispunjavaju uslove za ovaj vid stambenog zbrinjavanja, ali nije bilo dovoljno stambenih rešenja - rekla je Nikolić.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukodlak

    28. februar 2023 | 12:55

    Nigde u razvijenim državama izbeglice ne mogu biti nosioci stanarskog prava. Ne razumem vladu da je ovo pokrenula. Dok se naša omladina muci oko papirologije ,koja je i dalje obilna, ona kupuje stanove -izbeglicama. Blam-blam , i nepoštovanje Svoga naroda i svoje države.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>