• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amazon više nije tako dobar poslodavac: Zaposleni se svađaju na Slack-u oko povratka u kancelarije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odluka o povratku u kancelarije bi trebalo da stupi na snagu sledećeg meseca

  • 0
Amazon Foto: Idrees Abbas / Zuma Press / Profimedia

Zaposleni u Amazonu bore se oko povratka u kancelarije preko Slack kanala piše enterprenuer.

Prvobitno je formirana grupa za borbu protiv povratka, a onda je nastala i suparnička grupa koja je za vraćanje u kancelarije.

Kompanija je još sredinom februara najavila da je "zaključila da bi zaposleni trebalo da se vrate u kancelarije većinu radnog vremena, odnosno najmanje tri dana nedeljno".

Odluka bi trebalo da stupi na snagu sledećeg meseca, ali zaposleni koji su se navikli na nešto fleksibilniji način rada počeli su da "spamuju" platformu za razmenu poruka kompanije.

- Proizvoljnim prisiljavanjem da se vrati u kancelariju bez pružanja podataka u prilog tome i uprkos jasnim dokazima da je to pogrešna odluka za zaposlene, Amazon je zakazao u svojoj ulozi najboljeg poslodavca na zemlji - napisao je jedan zaposleni, prema izveštaju.

Neki su naveli i da to znači da bi morali da se presele u drugi grad. Ipak, preko 700 ljudi se pridružilo grupi koja je za povratak u kancelarije.

- Radujem se izgledima da vidim više svojih kolega u kancelariji - navodno je napisala jedna osoba na kanalu.

Drugi je rekao da bi kompanija trebalo da isproba četvorodnevnu radnu nedelju i da zameni fleksibilni raspored na daljinu.

Amazon ima oko 1,5 miliona radnika širom sveta i desetine hiljada korporativnih radnika. Kompanija je u novembru prošle godine najavila otpuštanje 10.000 radnika.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>