• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prevarene Nišlije moći će da legalizuju svoje stanove: Ovo je dokaz koji vam treba

Vreme čitanja: oko 2 min.

Reč je objektima iz temelja i objektima koji su u jako lošem stanju, pa predstavljaju i opasnost po bezbednost prolaznika

  • 0
niš Foto: Shutterstock

- Predlogom odluke Gradskog veća Grada Niša, u postupku ozakonjenja o određivanju maksimalne spratnosti do tri etaže, svi građani koji su kupili stanove u stambenim zgradama izgrađenim do 27. novembra 2015. godine, a koji su vidljivi na satelitskom snimku sa tim datumom - moći će da ih legalizuju, te da dobiju priključak na vodovodnu ili elektromrežu i da se u njih usele - rekao je v.d. načelnik Gradske uprave za građevinarstvo Goran Zdravković.

On je napomenuo da je već pristiglo oko 20 takvih zahteva i da je reč o onim građanima koji su bili prevareni od investitora i koji nisu imali mogućnost da budu obeštećeni.

Reč je objektima iz temelja i objektima koji su u jako lošem stanju, pa predstavljaju i opasnost po bezbednost prolaznika, napomenuo je Zdravković.

- Na prijemu građana dolazili su oni koji su kupili stanove u stambenim objektima u nadgradnji ili iz temelja izgrađenih van utvrđenih gabarita, u kojima ne mogu da stanuju, jer ne mogu da da ih legalizuju - rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, i ocenila da je reč o važnoj odluci u interesu građana, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada.

Ona je rekla i da je u prva dva meseca Grad prihodovao 2,1 milijardu dinara, što je u odnosu na isti period prošle godine - više za oko 750 miliona, a prednjače prihodi od poreza na zarade.

To su ohrabrujući podaci, kaže, imajući u vidu da su prihodi na početku svake kalendarske godine najmanji.

Gradsko veće usvojilo je predlog Programa energetske efikasnosti do 2025. godine, a procena je da u javnim preduzećima i ustanovama može da se troši znatno manje energije od propisane obavezne uštede čime se smanjuju izdvajanja iz budžeta za te namene.

Usvojen je program monitoringa koncetracije aeropolena, program nadzora nad sprovođenjem dezinsekcije monitoringa komaraca i krpelja u 2023. godini na teritoriji grada Niša. Programom čišćenja i saniranja javnih površina predviđa se uklanjanje divljih deponija po prijavi građana, a te poslove obavljaće JKP „Mediana“.

Gradsko veće usvojilo je i izveštaj Komisije za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata za 2022. godinu.

Video: Brza pruga Beograd-Niš, 100 minuta brzinom 200 km/h: Kadrovi deonice iz vazduha od kojih zastaje dah

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>